Danska z 10. septembrom napoveduje odpravo vseh omejitev

Asja Lednik
27.08.2021 14:37
Na Danskem bodo 10. septembra odpravili vse omejitve, ki so jih uvedli zaradi pandemije covida-19, so danes sporočile zdravstvene oblasti. Covid-19 zaradi visoke precepljenosti v državi namreč ne predstavlja več grožnje družbi, je sporočil minister za zdravje Magnus Heunicke.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
EPA

"Epidemija je pod nadzorom, imamo rekordno stopnjo cepljenja. Zato lahko 10. septembra odpravimo posebne ukrepe, ki smo jih morali uvesti v boju proti covidu-19," je po poročanju tujih tiskovnih agencije dejal Heunicke.

Na Danskem je proti covidu-19 precepljenih več kot 70 odstotkov prebivalcev.

Kljub temu pa je Heunicke opozoril, da "epidemije še ni konec", in dejal, da vlada "ne bo oklevala pri hitrem ukrepanju, če bo pandemija znova ogrozila delovanje družbe".

Danska je bila ena prvih držav, ki je marca lani uvedla delno zaprtje države, zaprla šole ter nenujne storitve. Med pandemijo so ukrepe sproščali in zaostrovali glede na epidemiološke razmere, aprila pa so uvedli "koronski potni list". Ta je imetnikom med drugim omogočil vstop v restavracije, kinodvorane, telovadnice in frizerske salone. Z ukinitvijo ukrepov pa predložitev potrdila za vstop v javne prostore ne bo več potrebna, poroča dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta