Britanskemu kralju Karlu III. diagnosticirali raka, za nekaj časa se bo umaknil iz javnosti

J.K.
05.02.2024 19:25

Protokolarne obveznosti bodo za nekaj časa prevzeli drugi člani kraljeve družine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kot so zapisali v izjavi za javnost, je kralj že začel z rednim zdravljenjem.
Reuters

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da so zdravniki kralju Združenega kraljestva Karlu III. ob nedavnem obisku bolnišnice zaradi povečane prostate odkrili obliko raka. Kot poroča BBC, naj ne bi šlo za raka na prostati, čeprav iz palače niso razkrili, za kakšno vrsto raka naj bi šlo. 

Kot so zapisali v izjavi za javnost, je kralj že začel z rednim zdravljenjem. Zapisali so še, da je kralj pozitiven glede svojega zdravljenja in se veseli vrnitve k svojim dolžnostim, ko bo to mogoče. Za nekaj časa se bo umaknil iz javnosti, protokolarne obveznosti bodo prevzeli drugi člani kraljeve družine. Kralj se je danes vrnil iz kraljeve rezidence v Sandringhamu, kjer so ga včeraj opazili na cerkvenem obredu, ko je mahal množicam. 

Na novico se je hitro odzval britanski premier Rishi Sunak in kralju zaželel hitro okrevanje. "Ne dvomim, da se bo vrnil močan. Vem, da mu cela država želi dobro," je še zapisal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta