Boris Johnson za mesec dni zamaknil sproščanje ukrepov v Angliji: Kriva je delta različica koronavirusa

Gr.G.
14.06.2021 19:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Britanski premier Boris Johnson je povedal, da bodo morali v Veliki Britaniji za vsaj mesec dni zamakniti načrtovano sproščanje ukrepov, pišejo tuji mediji. Šele 19. julija naj bi bili prebivalci deležni večjih sprostitev, za podaljšanje omejitev je kriv visoki odstotek delta različice koronavirusa med ljudmi. Gre za indijsko različico, ki so jo pri WHO, kot vse ostale, nedavno preimenovali.

Johnson je v izjavi za javnost izpostavil, da je prepričan, da ne bo treba ukrepov še dodatno podaljševati, štirje tedni naj bi bili dovolj, saj je več milijonov ljudi že prejelo dva odmerka cepiva. Angleška vlada je načrtovala prihodnji ponedeljek odpravo vseh omejitev za socialne kontakte, podaljšanje omejitev pa bo prizadela predvsem gostinski sektor in sektor zabave. Nočni klubi na Otoku so zaprti že od marca 2020, tudi v gledališče prebivalci tačas še ne morejo oditi. 

Verjetno bo odločitev vplivala tudi na število obiskovalcev, ki bodo lahko v živo spremljali teniški turnir Wimbledon, kot tudi nogometne tekme v stadionu Wembley. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta