Bivši ruski obveščevalec: Pod dvema pogojema bodo wagnerjevci sejali smrt med Rusi

Va
17.07.2023 12:45

Zdaj vojni bloger Igor Girkin trdi, da je bil sicer neuspeli junijski puč nazorna vaja za to.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wagnerjevci med uporom 24. junija v Rostovu na Donu.
Reuters

Člani proruske vojaške skupine Wagner ne bodo oklevali, če jim bo njihov vodja Jevgenij Prigožin zapovedal ubijanje Rusov in jim to dobro plačal, trdi bivši pripadnik ruske varnostne službe (FSB), vojni bloger Igor Girkin, znan tudi kot Igor Strelkov.

Girkin je na Telegramu objavil, povzel pa Newsweek, da so wagnerjevci med uporom "nazorno pokazali pripravljenost", da v prihodnosti sejejo smrt med svojimi sodržavljani, v skladu z zapovedmi "manijaka" Prigožina.

Reuters

Kot je znano, je bil wagnerjevski "pohod pravice" prejšnji mesec na Moskvo prekinjen, očitno zato, ker sta se v ozadju tako dogovorila Prigožin in ruski predsednik Vladimir Putin. Predtem je vodja paravojaškega Wagnerja obtožil redne ruske enote, da v Ukrajini napadajo položaje wagnerjevcev.      

Wagnerjevci so izdajalci, pravi Girkin. In da se Prigožinova privatna vojska nima pravice imeti za borce "domovine Rusije".

Ruski bloger še trdi, da Wagner "ni pretrpel niti najmanjše kazni za svoj neuspeli puč".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta