Biden napovedal dostavo humanitarne pomoči iz zraka Gazi, a jo je zamešal z Ukrajino

STA, Va
01.03.2024 22:23

"Moramo storiti več in ZDA bodo v prihodnjih dneh storile več," je obljubil ameriški predsednik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

ZDA bodo v naslednjih dneh začele dostavljati humanitarno pomoč Palestincem v Gazi iz zraka, je danes pred pogovorom z italijansko premierko Giorgio Meloni v Beli hiši napovedal predsednik ZDA Joe Biden.

"Grozljiva vojna je ujela nedolžne ljudi, ki ne morejo nahraniti svojih družin, in videli ste, kaj se dogaja, ko skušajo priti do pomoči. Moramo storiti več in ZDA bodo v prihodnjih dneh storile več," je napovedal.

"Skupaj s prijatelji iz Jordanije in drugimi bomo zagotovili pomoč Ukrajini iz zraka in si prizadevali odpreti nove poti v Ukrajino, vključno z možnostjo pomorskega koridorja za dostavo velikih količin humanitarne pomoči," je dejal Biden, ki je zamešal Gazo in Ukrajino, kar je kasneje v izjavi popravil.

"Pomoč, ki prihaja v Gazo ni niti približno zadostna. Na kocki so nedolžna življenja in življenja otrok," je dejal predsednik ZDA. Jordanija že dostavlja pomoč v Gazo iz zraka, pred kratkim pa so se ji pridružili še Francija, Združeni arabski emirati in Egipta.

"Vztrajali bomo, da Izrael omogoči vstop večjega števila tovornjakov s pomočjo v Gazo in odpre več poti. Nobenih izgovorov ne more biti, ker je dejstvo, da v Gazo ne prihaja niti približno dovolj pomoči. Morali bi dobivati več sto tovornjakov, ne le nekaj. In tega ne bom mirno opazoval. Delamo na dogovoru med Izraelom in Hamasom za vrnitev talcev in takojšnje premirje v Gazi za najmanj šest tednov," je dejal Biden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta