Avstrijske javne hiše se odpirajo: Gostom bodo merili temperaturo, spolne delavke testirali tudi na korono

Gregor Grosman Gregor Grosman
30.06.2020 15:35

Pri severnih sosedih (znova) dovolili najstarejšo obrt. Kako bo v koronačasih potekalo nudenje plačljive ljubezni? Seks samo z masko, pravijo odgovorni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kako stroga pravila vzdrževanja higiene implementirati v posel spolnih delavk? Maske bodo obvezne za spolne delavke in njihove stranke.
Profimedia

Naša severna soseda s 1. julijem ponovno sprošča življenje in delovanje ter odpravlja nekaj omejitev, med njimi bodo ponovno dovolili tudi izvajanje najstarejše obrti. 15. junija so sicer odpravili zahtevo po obveznem nošenju mask med nakupovanjem v trgovinah, obvezne ostajajo le še v času, ko oseba uporablja javni prevoz. Trenutno pa tečejo razprave, kako stroga pravila vzdrževanja higiene implementirati v posel spolnih delavk. 
Od jutri bodo lahko obiskovalci ponovno obiskali javne hiše, je odločilo avstrijsko ministrstvo za zdravstvo. V Avstriji je po pisanju ORF registriranih okoli 8000 spolnih delavk, samo na območju Dunaja 3500, ki jih je pandemija koronavirusa posebej hudo prizadela, saj svojih storitev zaradi visokega tveganja za okužbo niso smele ponujati. Ženske so pred pričetkom dela morala na zdravniški pregled, testiranja pa so potekala že od 8. junija naprej. 

Hotel ob Wellcumu, v katerem imajo preko 30 sob, je razprodan.
EPA

Za točilnim pultom socialna distanca, v sobi pa ...

​Tudi nudistični klub s savno in wellnessom Wellcum je na svoji spletni strani objavil: "Nazaj smo. Pričakujemo vas." Kot so nam povedali, je zdravnik v Klagenfurtu pregledal vsa dekleta, poleg običajnih obveznih testiranj na spolno prenosljive bolezni so opravila tudi test na covid-19. V zadnjih dneh pred odprtjem so ustrezno uredili notranje prostore, predvsem območje okoli točilnega pulta, saj bo potrebno upoštevati priporočila o ohranjanju socialne distance. 

Ob odprtju bo v Wellcumu približno 50 deklet ponujalo svoje storitve.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta