Ameriška podpredsednica za prepoved jurišnega orožja

STA, M.D.
29.05.2022 11:51

Ameriška podpredsednica Kamala Harris se je po pokolu v teksaški šoli v soboto zavzela za prepoved jurišnega orožja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Ameriška podpredsednica Kamala Harris je v Buffalu, kjer se udeležila pogreba žrtve rasističnega napada, opozorila, da je jurišno orožje izdelano za vojne in nima mesta v civilni družbi.

"Ne posedamo v čakanju na rešitev. Vemo, kaj je potrebno - prepoved jurišnega orožja," je Harrisova dejala na pogrebu ene od žrtev nedavnega pokola v Buffalu, v katerem je 18-letni rasist ubil deset temnopoltih Američanov.

"Zakaj bi lahko kdorkoli kupil orožje, s katerim lahko ubija, ne da bi vedeli vsaj, če je ta človek pred tem zagrešil nasilen zločin? Ali morda predstavlja grožnjo sebi ali drugim? To bi bilo smiselno," je dejala.

Kot je poudarila, je tovrstno orožje izdelano z namenom, da bi v kratkem času ubilo čim več ljudi. "Gre za vojno orožje, ki mu ni mesta v civilni družbi," je poudarila Harrisova.

V torek je 18-letnik v teksaškem kraju Uvalde vdrl v osnovno šolo, kjer je ubil 19 učencev in dve učiteljici. Policija je priznala napake pri v odzivu na napad, saj je predolgo čakala na ukrepanje. Od trenutka napada do smrti napadalca je preteklo 90 minut. Vrstijo se pozivi k uvedbi uradne preiskave ravnanja policije.

Ameriški predsednik Joe Biden bo danes obiskal prizorišče strelskega pohoda

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta