Življenjske lekcije Tanje Ribič: Za iskanje sreče je potrebno imeti talent

Saša Britovšek Saša Britovšek
27.01.2020 06:04

"Življenje je ljubezen sama," pravi Tanja Ribič, ki je pri nas ena najbolj izpostavljenih igralk in jo lahko srečamo tako na odru MGL kot tudi na komercialnih odrih, televiziji, filmskih platnih in celo slišimo v animiranih filmih. Danes je mirna in zadovoljna, srečna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tanja Ribič 
Peter Giodani/Mgl

Težko si predstavljamo, da samozavest ne bi bila visoko na lestvici pomembnih lastnosti igralcev oziroma igralk. Kako se je oblikovala vaša? Kaj vam je v življenju vlilo največ samozavesti, morda celo poguma?
To je nekaj, česar mi je nekoč zelo primanjkovalo. Odraščala sem namreč z vzorcem skromnoti in samoironije, da se ne smem izpostavljati in s tem ljudi morebiti ogrožati ali spravljati v neprijeten položaj. Nekako se nisem smela kazati v najboljši luči in zato sem vedno raje sebe spustila nekoliko nižje, se naredila "blond", da ja ne bi kdo v meni videl konkurence. Nekaj časa sem lahko tako živela, potem pa sem uvidela, da moram ta vzorec ustaviti, spremeniti. Seveda ni šlo čez noč. Ni mi pomagala ne zmaga na Emi, ne odhod na Eurovizijo, ne desetin evlog, ne to, da sem videla svet ali spoznala mega zvezdnike ... Pravo samozavest mi je dalo šele to, da lahko sama stojim dve uri pred polno dvorano. In to s tekstom, ki sem ga sama napisala. Da k meni pristopijo radostni ljudje in se mi zahvalijo za lep večer, za delo, ki je plod mojega znanja, ljubezni, strasti. To mi je dalo pravo samozavest.

Tako ti je, mala je stand up muzikal, katerega avtorica je Tanja Ribič sama in pravi, da ji prav takšni projekti vlijejo največ samozavseti.
Osebni Arhiv Tanje Ribič
Tanja Ribič in Gregor Čušin v MGL-ovi uspešnici Trač.
Peter Giodani/Mgl
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta