(VIDEO) Znani hrvaški televizijski novinarki med nosečnostjo diagnosticirali raka

D.Ži
19.09.2019 10:29

Tena Šnajder je na svojem YouTube kanalu spregovorila o zdravstvenem stanju in pokazala ljubko malo Loto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Novinarka hrvaške televizije RTL Tena Šnajder je na svojem YouTube kanalu delila zgodbo o raku v nosečnosti. To je storila, da bi opogumila ženske, ki se bodo kdaj znašle v tako težki situaciji. Potem ko je izvedela, da je drugič noseča, je Tena izvedela tudi, da bije tiho bitko s Hodgkinovim limfomom.
{embed_youtube}https://youtu.be/Go9-FXapG-Y{/embed_youtube}
V nekaj posnetkih je opisala prve simptome te zahrbtne bolezni, izkušnje z obiskom zdravnikom, spregovorila je o sami diagnozi, prvem šoku, svoji bitki.  Medtem je objavila že četrti video. "Dragi vsi, spet sem tukaj. Tokrat nisem sama, z menoj je tudi moja Lota," je 36-letna novinarka razveselila svoje sledilce in razkrila, da je deklica na svet prijokala pred tremi tedni. 
Nosečnost sicer ni minila brez zapletov. "V 35. tednu sem začela krvaveti in končali sva na nujnem carskem rezu," pravi Šnajderjeva. V bolnišnici sta preživeli devet dni, carski rez sta prestali dobro, mala Lota pa je, kljub prezgodnjemu rojstvu, "čudežno dete". 
{embed_youtube}https://youtu.be/cm_M2oil92E{/embed_youtube}
"Imela je 3200 gramov in bila kot v roku, nobenih zapletov, nobenih zdravstvenih težav ni imela. V inkubatorju je preživela le dva dneva in potem še tri dni na intenzivni negi," pravi. Spregovorila je tudi o svojem zdravstvenem stanju. "Še naprej sem v drugem stadiju, k sreči se rak, zahvaljujoč steroidom, ni zelo razširil. Naslednji teden grem na kemoterapijo, čakajo me štirje cikli," dodaja.
{embed_youtube}https://youtu.be/xcIfyDgKO_0{/embed_youtube}
"Mislim, da imam dovolj razlogov, da kemoterapijo preživim brez težjih posledic. Vem, kaj so njeni stranski učinki, pripravila sem se na njih, ob sebi imam veliko podpore in verjamem v najboljše," je sklenila Tena in se vsem zahvalila za prijazne besede podpore.
{embed_youtube}https://youtu.be/ncd5Am0DTWE{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta