Vanessa Bryant odkrila, kako je izvedela, da sta mož in hči umrla v helikopterski nesreči

26.10.2021 10:50
Žena legendarnega košarkarja je v roke vzela telefon, ko so se vsuli zapisi o smrti njenih najdražjih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Vanessa Bryant se je spomnila trenutka, ko je izvedela, da sta  v helikopterski nesreči umrla njen mož Kobe Bryant in 13-letna hčerka Gianna. Tragični incident se je zgodil januarja 2020. Umrlo je še sedem ljudi, potovali so na košarkarsko tekmo.

Profimedia

Vanessa, ki toži oddelek šerifa losangeleškega okrožja zaradi čustvenih bolečin in malomarnosti med preiskavo, je med pričanjem razkrila, da je za novico najprej izvedela prek družbenih omrežij, še preden bi jo kdo osebno obvestil o smrti njenih najbližjih. 

Vanessa je tožbo vložila septembra lani, potem ko so mediji poročali, da naj bi reševalci delili nepooblaščene in vznemirjajoče fotografije človeških ostankov, posnete na kraju nesreče. V odgovoru na tožbo so okrožni državni tožilci trdili, da fotografije "niso bile posredovane medijem in niso bile objavljene na spletu".

Ob spominu na jutro tragedije je Vanessa povedala, da ji je družinska pomočnica prva povedala, da se je zgodila nesreča s petimi preživelimi. Pomočnica ni imela informacij o stanju Kobeja in Gianne, Vanessi pa je za nesrečo povedala okoli 11.30, kar je bilo približno v istem času, ko je o strmoglavljenju poročal portal TMZ. "Pomočnica mi je povedala, da je prišlo do nesreče in da je pet ljudi preživelo," se spominja. "Vprašala sem jo, ali sta Gianna in Kobe v redu. Rekla je, da ni prepričana. Ni vedela," je med pričanjem povedala. "Držala sem telefon in poskušala poklicati svojega moža, nenadoma so se začela na ekranu pojavljati obvestila: RIP Kobe. RIP Kobe. RIP Kobe," je dodala. Vanessa je nato podrobno opisala vožnjo po hčerko Natalijo, ki je danes stara 18 let. "Pobrala sem Natalijo in ji povedala, da sta oče in Gigi imela nesrečo. 'Brez skrbi. Morata biti v redu, ker je pet preživelih. In prepričana sem, da sta oče in Gigi v redu,' sem ji ponavljala,"  se spominja težkih trenutkov. 

39-letnica je  nato opisala še svojo stresno izkušnjo z obiskom policijske postaje, po uri in pol vožnje. Zaradi slabih vremenskih razmer ji uporabe helikopterja niso dovolili.  Vanessa je povedala, da sta po prihodu na policijsko postajo okoli 13.30 z Natalio čakali na novice o Kobeju in Gianni. Na koncu jo je šerif okrožja Los Angeles Alex Villanueva obvestil, da sta oba mrtva.

V strahu, da bi oboževalci, droni ali helikopterji fotografirali njenega moža in hčer, se je Vanessa spomnila, da je šerifu rekla: "Če mi že ne morete vrniti moža in otroka, prosim vsaj, naj ju ne fotografirajo. Prosim, zavarujte območje," jih je rotila, zato so jo informacije o domnevnih fotografijah s kraja nesrečne toliko bolj prizadele. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta