(INTERVJU) Ana Praznik: V lastni državi sem doživela kulturni šok

Denis Živčec Denis Živčec
19.04.2020 16:56

S članico nekoč najbolj priljubljene slovenske glasbene skupine, danes pa voditeljico oddaje Delovna akcija na Pop TV. O zgodbah, ki kdaj zlomijo tudi njo, in domovini, ki dvema milijonoma ne zna zagotoviti dostojnega življenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Praznik
Osebni Arhiv

Ana, pravijo, da ni vsak dan v življenju praznik. No, pri vas je, Praznik. Kakšni so kaj bili ti, ki so minili?
"Hehe, ja, jaz praznik vsak dan nosim s seboj. Zadnje čase le iz ene sobe v drugo in tako je bilo tudi med preteklimi velikonočnimi prazniki. Pravzaprav ni bilo nič posebnega. Namesto da bi z Otjo izrezovala zadeve iz reklam, se lovila z njo okoli kavča ali barvala pobarvanke, sem pač barvala jajca. No, res pa je, da sva izdelali vse velikonočne okraske. Pravzaprav, če dobro pomislim, sva tudi okrog kavča tekali. Saj pravim. Skozi isto. Za pehtranovo potico pa je poskrbel Peter. Letos se je je prvič lotil in po mojem mnenju bi se z njo z lahkoto pohvalil tudi pred Masterchef žirijo."
​Kako doživljate svet, ki se je - za vsaj nekaj mesecev - zaradi pandemije tako zelo spremenil? Dihate kaj težje?
"V začetku smo vsakodnevno spremljali vse novice in se včasih malo v strahu čudili vsem statistikam. Potem pa, ko daš za nekaj časa na stran to in ko tudi sam brskaš za verodostojnimi informacijami, nehote dobiš občutek, da morda pa ni vse tako, kot je videti. Pa tukaj seveda ne mislim tistih, ki so na terenu in opravljajo svoje delo, so izpostavljeni in tako naprej. Do njih imam posebno spoštovanje in se jim zahvaljujem za vsako minuto, ki so jo namenili, da bi pomagali čim hitreje prebroditi to obdobje. Predvsem me moti, da nas strašijo z informacijami in nas držijo v neki bedni poziciji, ko imaš občutek, da bi moral nekaj naredit, pa ne smeš. Ker bodo sankcije. Nisem pristaš represije, ker ta vodi nazaj k agresiji. Kar pa v nobenem primeru ni okej. Super, da si situacijo lajšamo s humorjem, ker verjetno bi se nam sicer res zmešalo. Ampak me skrbi, da se nam bo prej zmešalo od skrbi, kako preživeti po karanteni."

Ana Praznik že tretjo sezono vodi oddajo Delovna akcija, v kateri ljudem, ki so v življenju izgubili skoraj vse, z ekipo prenavlja domove in vrača upanje.
Pop TV
Ko se vsega nabere preveč, se Ana Praznik umakne v naravo. Z enega svojih družinskih karantenskih pohodov nam je poslala tudi ta utrinek.
Osebni Arhiv
Ana Praznik
Mediaspeed
Ana Praznik
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta