Harry in Meghan zaradi koronavirusa v Kaliforniji, Trump pravi, da si morata varovanje plačati sama

M.R.
30.03.2020 07:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princ Harry in Meghan Markle
Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je dejal, da ZDA ne bodo plačale varovanja za britanskega prince Harryja in njegovo ženo Meghan. Mediji so namreč poročali, da sta se zaradi krize s koronavirusom prišla iz Kanade v ZDA. 
Na Twitterju je Trump zapisal, da je velik prijatelj in občudovalec kraljice in Združenega kraljestva, a da mora par plačati. Predstavnik para, ki se je iz Velike Britanije preselil v Kanado, pa je že včeraj dejal, da je bilo za varovanje angažirano zasebno podjetje za varovanje. In tudi, da ne pričakuje varovanja iz sredstev ameriškega proračuna. 
{twitter}https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1244338645198352386{/twitter}
Meghan in Harry ter njun sin Archie naj bi se preselili v Kalifornijo, na domače posestvo Meghanove, kjer trenutno živi njena mama Doria Ragland. Jutri pa bo par odstopil od kraljevih dolžnosti. 
Že prejšnji mesec je Kanada napovedala, da potem, ko par ne bo več uradno nosil kraljevih nazivov, zanj ne bo več zagotavljala varovanja. Nekaj podobnega je zdaj napovedal tudi Trump. 
V Kaliforniji je sicer potrjenih več kot 5500 primerov okužb z novim koronavirusom. Za posledicami okužbe je v tej zvezni državi umrlo 121 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta