Finančna zadrega: Harry in Meghan zapravita več denarja, kot ga ustvarita. Številke so krute

D.Ži
07.01.2022 10:02

Par, ki noče več biti kraljevski, svojih humanitarnih projektov ne uresničuje. Se pa v zameno za plačilo rada pustita vabiti na dogodke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Princ Harry in vojvodinja Meghan sta leta 2021 porabila več denarja za pravne stroške svojih dobrodelnih organizacij, kot sta ga zbrala. Uradni dokumenti kažejo, da je nekdanji kraljevi par v svoji ameriški fundaciji Archewell zbral manj kot 50.000 dolarjev in porabil približno 55.000 dolarjev za pravne stroške svoje kraljeve fundacije Sussex v Združenem kraljestvu.

Profimedia

Fundacija Sussex Royal se je pred dvema letoma po njunem umiku od vseh kraljevskih dolžnosti preimenovala v MWX. Fundacija, ki je tik pred zaprtjem zaradi pravnih stroškov, pa je porabila več denarja, kot ga je zbrala. V svoji britanski fundaciji sta imela Harry in Meghan približno 380.000 dolarjev, a odkar sta jo odprla, se soočata s polemikami in očitki, ki so v glavnem zvezani z njunim slabim odnosom s kraljevo družino in s splošno razsipnostjo. 

Profimedia

Nekdanji kraljevi par je že nekaj časa pod budnim očesom javnosti, a tudi oblasti, sploh po selitvi v ZDA. Čeprav sta fundacijo Archewell zagnala leta 2020, sta šele januarja lani odprla bančni račun, na katerem je pristal denar neznanega izvora.

Viri blizu Meghan in Harryja poudarjajo, da se par zaradi pandemije koronavirusa ni toliko posvečal fundacijam, sta se pa posvetila drugim projektom, piše Daily Mail. Njuna britanska fundacija je bila v preiskavi zaradi suma poneverbe, a se je na koncu izkazalo, da do nepravilnosti ni prišlo.

Profimedia

Prav zelo motiti se zakonca ne pustita. O denarju molčita in še naprej gradita svoje razkošno življenje v prestižnem Montecitu. Z Netflixom in številnimi drugimi podjetji sta podpisala večmilijonske pogodbe, in čeprav še nista realizirala nobenega projekta, ostaja njuna priljubljenost v ZDA velika. Vse pogosteje se pojavljata na različnih dogodkih, ki so bolj povezani s političnim življenjem kot svetom zabave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta