Velika Nedelja: Mladi Gregorčiči vabijo na premiero komedije Matura

ŠTR
25.10.2024 03:21

Pri Kulturnem društvu Simon Gregorčič Velika Nedelja poleg odrasle gledališke skupine, ki vsako leto na svojem letnem odru pripravi poletno in ob koncu leta še zimsko predstavo, deluje tudi mladinska

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladinska skupina je pridno vadila za novo predstavo.
Arhiv Skupine

Mladinska sekcija Mladi Gregorčič pri Kulturnem društvu Simon Gregorčič je bila ustanovljena pred tremi leti na pobudo predsednika društva Antona Žumbarja. V tako kratkem času mladinci letos na oder postavljajo že četrto samostojno predstavo. Matura je komedija madžarskega pisatelja Laszla Fodorja. Priredbo je naredil in igro tudi režiral Anže Kace Trop. "V njej sodeluje šestnajst igralk in igralcev, govori pa o skrivnostnem pismu, ki prekine vsakodnevni ritem na strogi dekliški gimnaziji. To med profesorji sproži veliko nemira in stresnih situacij. Ko že vse kaže, da stvar ne more biti bolj mučna, se pojavi še ena listina in z njo obisk, ki je lahko za zavod usoden. Jim bo uspelo rešiti uganko o pravem avtorju pisma in bodo rešili šolo ali bo za vedno ostala prikrita skrivnost? Bomo videli," je o drami povedal režiser.

Prizor z generalke
Fb Skupine

Priprave na premiero tečejo vse od julija. Po intenzivnih generalkah so zdaj tik pred premiero. "Mladi igralci in igralke so polni talentov, v predstavo vlagajo veliko truda in svojega časa," pravi Anže Kace Trop, ki ima v igri tudi sam eno od vlog, igra profesorja matematike. Premierno se bodo predstavili jutri, 25. oktobra, ob 18. uri v Kulturni dvorani Velika Nedelja. Ponovitve bodo ta vikend, v soboto in nedeljo, ter 2. in 3. novembra, vedno ob isti uri.

Dodajmo še, da ima KD Simon Gregorčič bogato in dolgo zgodovino. Ustanovljeno je bilo 4. marca 1893 kot Katoliško slovensko bralno društvo Mir Velika Nedelja in je tako lani praznovalo 130 let. Poleg sekcije Mladi Gregorčič in odrasle gledališče skupine pri društvu delujejo še ljudski godci in pevci, ženska vokalna skupina Tisa in tamburaška sekcija.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta