Slovenska Bistrica: Predstavniki gospodarstva in javnega sektorja igrali za dober namen. Izvedli še uspešno dražbo

Natalija Sinkovič
26.09.2024 13:40

Športna zveza Občine Slovenska Bistrica je minuli vikend pripravila 10. bistriški športni vikend. Začeli so ga s petkovo dobrodelno nogometno tekmo med gospodarstvom in negospodarstvom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igralski ekipi s sodnikoma
Natalija Sinkovič

Še preden sta se ekipi nogometašev podali na zelenico, so pripravili dražbo, na kateri so prodali disk svetovnega in evropskega prvaka Kristjana Čeha, kimono taekwondoista Ivana Trajkoviča z njegovim podpisom ter dres španske reprezentance, ki ga je prispeval nogometni sodnik Slavko Vinčič, ki je letos sodil finale lige prvakov. Vinčič, ki se dogodka žal ni mogel udeležiti, je dres španske reprezentance prejel kot darilo na polfinalni tekmi letošnjega evropskega nogometnega prvenstva med Španijo in Francijo. Nogometni dres je odkupil Hotel Jakec, novi lastnik kimona Ivana Trajkoviča je postalo Gradbeništvo Krt, disk Kristjana Čeha je odslej last podjetja Terinda d.o.o., ki prodaja športno opremo.

Ivan trajkovič je za dražbo podaril podpisano kimono
Natalija Sinkovič

"Iztržek dobrodelne dražbe in prispevke sodelujočih igralcev na nogometni tekmi bomo predali Centru za socialno delo Slovenska Bistrica, ki bo denar namenil mladim športnikom iz socialno šibkih družin," je povedal predsednik Športne zveze Slovenska Bistrica Bojan Fajs. Zbrane je nagovoril tudi župan Ivan Žagar, ki je izvedel tudi simbolični prvi udarec za tekmo. Zmaga je tudi letos - že drugič zapored - šla predstavnikom gospodarskih družb. Bistvo dogodka sicer ni v tekmovalnosti, temveč v druženju.

Ptujski atlet, svetovni in evropski prvak Kristjan Čeh je za dražbo podaril disk. Najuspešnejši dražitelji so bili v podjetju Terinda.
Natalija Sinkovič

V okviru športnega vikenda so pripravili tudi turnir v odbojki na mivki, košarkarski turnir trojk in turnir v tenisu. Zmagovalca bistriškega športnega vikenda v tenisu sta Rebeka Mohorko, ki je v finalu premagala Špelo Korent Urek, in Kristjan Ilijevec, ki je v finalu premagal Luko Repoluska. V dvojicah sta brez kunkurence zmagala Božo in Andreas.

Športni vikend so končali v nedeljo dopoldan, ko so izvedli 1. kolesarski skok na Tri kralje. Nastopilo je okoli 150 kolesarjev in kolesark, najhitrejši pa je bil Maj Bohak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta