Pri skupini Vedrina izdali knjigo za otroke

Ksenija Šešerko
13.02.2024 04:00

Knjigama kratke proze Vedrinke in El Dorado ter zbirki poezije Prepletanja se je pridružila knjiga za otroke prvega in drugega triletja osnovne šole.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naslovnica knjige Kjer je vse mogoče
Ksenija Šešerko

Osem članic literarne skupine sekcije Vedrina pri Kulturnem društvu Studenci je konec januarja izdalo peto skupno knjigo. Knjigama kratke proze Vedrinke in El Dorado ter zbirki poezije Prepletanja in Pesmi petih se je pridružila knjiga, ki so jo namenile otrokom prvega in drugega triletja osnovne šole. Delo je plod literarne delavnice književnosti za otroke pod mentorstvom književnice in literarne kritičarke mag. Larise Javernik.

Avtorice Ana-Marija Pušnik, Danica Zlatar, Draga Reichenberg, Dušana Jakac, Ivana Hauser, Ivana Rečnik, Ksenija Šešerko in Milena Nemec so si zadale za nalogo, da v zgodbicah združijo elemente fantastične pripovedi, pripovedke in basni, vse z namenom, da vsaka zgodba otroke pritegne s privlačnimi osebami, živalskimi junaki, čudežnimi dogodki in preobrati. Hkrati so želele, da ima poleg zabave in bogatenja domišljijskega sveta tudi sporočilo. Otrokom se ob branju odpirajo novi svetovi, krepi se jim samozavest, identificirajo se z junaki, ki jim pomagajo prebroditi morebitne težave. Knjiga otroke vzpodbuja k strpnosti in ljubeznivosti, zato upravičeno nosi naslov Kjer je vse mogoče.

Odlična naslovnica in risbe v notranjosti so delo članice literarne skupine in likovne sekcije Drage Reichenberg. Knjigo je uredila skupaj z Majo Reichenberg Heričko (oblikovanje strani, vstavljanje ilustracij, prelom). Lektoriranje in spremna beseda sta delo Jane Hartman Krajnc. Delo je izdala založba Kulturni center Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta