Na OŠ Janka Glazerja Ruše so pripravili dobrodelni srečelov, izkupiček namenili OŠ Mislinja

Renata Štritof
21.01.2024 04:45

Na začetku šolskega leta predstavniki razredov OŠ Janka Glazerja Ruše načrtovali delo šolske skupnosti in veliko dejavnosti povezali z dobrodelnostjo in solidarnostjo z različnimi ranljivimi skupinami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mislinjskim osnovnošolcem so predali zbrano pomoč.
OŠ Janka Glazerja Ruše

Že peto leto zapored smo od Slovenske filantropije pridobili in potrdili naziv Junaki našega časa - priznanje, ki ga ta nevladna organizacija podeljuje vzgojno-izobraževalnim zavodom za načrtno razvijanje prostovoljstva učencev ter zagotavljanje strokovnega mentorstva in koordinacije dela mladih prostovoljcev. Vodstvo šole in strokovni delavci podpirajo dejavnosti učencev na omenjenem področju, saj se skozi izkustveno učenje razvijajo vrednote spoštljive komunikacije, strpnosti, medgeneracijskega sožitja in razumevanje ter sprejemanje drugačnosti.

Naši učenci se vselej odzovejo na aktualna dogajanja. Tudi stiske ljudi ob avgustovskih katastrofalnih poplavah so se močno dotaknile src naših učencev, zato smo se odločili, da skušamo pomagati po najboljših močeh. Na tradicionalnem prednovoletnem srečanju s starši smo organizirali srečelov. Kot pri vseh naših prostovoljskih dejavnostih, so tudi pri tej aktivnosti od ideje do zaključka potekale pri učencih medsebojne interakcije, učenje socialnih spretnosti in odgovornosti. Kot mentorica šolske skupnosti sem njihovo delo usmerjala in vodila na poti do cilja. Srečelov je uspel, saj so se donatorji in starši naših učencev odzvali v velikem številu ter z izdelki in s promocijskimi darili napolnili vrečke ter pripomogli, da je bila prav vsaka srečka dobitna. Zato iskrena hvala vsem staršem in donatorjem.

Ves izkupiček na srečelovu, to je 1025 evrov, smo namenili za šolski sklad OŠ Mislinja, da se vsaj nekoliko olajša življenje otrok s poplavljenih predelov. V začetku januarja sta učenki naše šole, Alisa Mihelak, podpredsednica šolske skupnosti, in Ema Borucky, obe iz 8. a, z ravnateljem Ladislavom Pepelnikom simbolično predali ček zbranih sredstev za šolski sklad omenjene šole. Mislinjski župan Bojan Borovnik, ravnateljica OŠ Mislinja, Natalija Aber Jordan, in predsednica njihovega šolskega sklada, Katja Rodošek, so se zahvalili za donacijo in naše učence postavili za zgled dobrodelnosti. Učenci OŠ Janka Glazerja Ruše so hvaležni, da so imeli priložnost pomagati vrstnikom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta