Mariborčanka, oblikovalka nakita Nataša Grandovec na Slovenskem tednu nakita zastopa svoje mesto

AMB
16.05.2024 02:00

Tema letošnjega Slovenskega tedna nakita so Občutenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Grandovec (levo) in Olga Košica
Osebni arhiv

Na letošnjem Slovenskem tednu nakita barve Maribora zastopa diplomirana oblikovalka nakita Nataša Grandovec. Tema letošnjega Slovenskega tedna nakita se glasi Občutenja. Mariborčanka ima za seboj že več kot 20 let ustvarjanja na področju oblikovanja nakita. Sodelovala je na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Nagrajena inovatorka je članica Društva likovnih umetnikov Maribor (DLUM).

Slovenski teden nakita že tretje leto zapored poteka pod taktirko magistrice umetnosti na Royal College of Art, oblikovalke nakita Olge Košica, ki je med drugim že več let zadolžena za srebrne kolekcije Lencia v Zlatarni Celje. Magistrica umetnosti, smer zlatarstvo, srebrokovaštvo, oblikovanje kovin in nakita, sicer ustvarja v okviru svojega AgAu studia v Ljubljani ter v novovzpostavljenem Laboratoriju za nakit v Centru Rog. Je prejemnica številnih domačih in mednarodnih nagrad za oblikovanje.

Na treh razstaviščih Slovenskega tedna nakita 2024 se bo sicer predstavilo 140 domačih in tujih oblikovalk/oblikovalcev iz 22 držav. Kose nakita, prava umetniška dela, si bodo lahko ljubitelji umetnosti ogledali med 9. in 20. majem v Veliki razstavni dvorani Centra Rog v Ljubljani, v galeriji sodobnega nakita Drat v Izoli in v Koroškem pokrajinskem muzeju v Slovenj Gradcu.

Organizatorji so ob odprtju razstave na osrednjem prizorišču v Centru Rog izpostavili, da letošnji Slovenski teden nakita ni le srečanje ustvarjalcev, temveč tudi praznovanje kulture, inovacije, trajnosti ter bogastva svetovne in slovenske oblikovalske ustvarjalnosti. V sklopu tega tedna je organiziranih tudi več spremljevalnih dogodkov, predavanj in delavnic. Vabljeni, da se pridružite svetu občutkov, ki jih vzbuja nakit.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta