April je mesec Svetega Jurija: Občina podelila priznanja zaslužnim občanom, z dogodki vabijo do 11. maja

Aleksandra Papež
26.04.2024 05:30

Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah ta mesec praznuje: Jurjevi dnevi in podelitev občinskih priznanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prejemniki občinskih nagrad z županom Petrom Škrlecem
Askari

Osrednja slovesnost ob 18. prazniku občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah je bila minuli petek, glasbeni gost je bil znani Gianni Rijavec z ansamblom. Župan Peter Škrlec je izpostavil investicije v preteklem letu in nanizal tiste, ki bodo še sledile. To so gradnja prizidka k vrtcu, turistično–prireditvenega prostora, komunalno urejanje za nastajajoče naselje s 23 novimi hišami. Nadaljevali bodo sanacijo po plazovih, obnovili cesto na Malni in druge ceste po načrtu. S priznanji so se poklonili dosežkom letošnjih nagrajencev, ki so, kot je dejala moderatorka Vida Ornik, zgled delavnosti, prostovoljstva in pokončnega značaja.

Najvišje občinsko priznanje, Jurjev zlatnik, je prejela Marija Šauperl. Po izobrazbi učiteljica in po duši kulturnica je s številnimi dejavnostmi prispevala k uspešnemu družbenemu razvoju občine. Po delu v prosveti se je zaposlila v Knjižnici Lenart in tam tudi končala poklicno pot kot direktorica knjižnice. Ves čas, 50 let, je bila ob tem aktivno vpeta v kulturno življenje domačega kraja in širše okolice. Sodelovala v različnih društvih in organizacijah ter jih tudi vodila. Številne prireditve, ki jih je ustvarila, so postale tradicionalne. Med njimi tudi Jurjevi dnevi ter ideja o podelitvi občinskih priznanj. V nagovoru je izpostavila, da brez sodelovanja med ljudmi teh prireditev ne bi bilo in da ji je še posebno drago, da se vključujejo tudi mladi. Jurjev srebrnik je prejel Gregor Nudl kot dolgoletni občinski svetnik, član odborov in komisij, bil je tudi podžupan, ter za dolgoletno uspešno delo v več društvih. S srebrnikom je bil nagrajen tudi Maksimiljan Krautič za dolgoletno promocijo s fotografijo in za aktivno članstvo v več društvih ter v župnijski Karitas. Priznanja občine so za delo v društvih in siceršnji angažma na več področjih družbenega življenja prejeli: Dragica Bračko, Ivan Toplak, Radko Majcenič, Alen Breznik.

Marija Šauperl z županom Svetega Jurija Petrom Škrlecem na proslavi ob občinskem prazniku
Askari

V avli so na ogled postavili razstavo 30 let Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki jo je pripravilo območno združenje. Jurjevi dnevi, ki jih domačini po tradiciji družabno obogatijo in se na tak način povežejo med seboj, bodo z različnimi kulturnimi, športnimi in družabnimi prireditvami trajali vse do 11. maja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta