Jan Muršak: Ne spomnim se, kdaj sem zadnjič igral brez bolečin

Bojan Bauman Bojan Bauman
03.01.2018 07:58

Kapetan slovenske hokejske reprezentance bo v nadaljevanju sezone igral v Göteborgu. Njegov olimpijski nastop še ni potrjen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Tit Kosir

Devetindvajsetletni kapetan slovenske hokejske reprezentance Jan Muršak je praznike še preživel v ZDA, v Saginawu blizu Detroita, z ženo in sorodniki. A včeraj je že krenil proti Evropi. Potem ko se je v sredini decembra razšel z ruskim Torpedom, članom razširjene ruske lige KHL, ima novi klub - švedski Frolund iz Goteborga. V naslednjih dneh se bo priključil trenutno tretji ekipi v prvi švedski ligi, kjer bo igral vsaj do konca sezone. S tem je konec negotovosti, kje bo naš hokejski as, Mariborčan, rojen Pesničan, nadaljeval profesionalno sezono. "Imel sem še nekaj ponudb, toda želel sem se priključiti klubu, ki igra v močni ligi. Zame je švedska liga druga najmočnejša v Evropi. Na Švedskem je veliko dobrih klubov in naša ekipa sodi mednje. Stila igre sicer še ne poznam, a pogovarjal sem se s tamkajšnjim trenerjem in povedal sem mu, da želim igrati v ekipi, ki ploščka ne bo le pošiljala na ogrado za golom in se bomo igralci potem podili za njim. Zadnja leta sem bil v CSKA in Torpedu, kjer so veliko stavili na borbenost, veliko je bilo treba narediti brez posesti ploščka. Potisnili smo ga v napadalno tretjino, zatem pa smo drsali za njim. Rusi so posnemali ameriški stil igre hokeja. Tega sem se naveličal, sedaj ​želim igrati v ekipi, kjer igralci držijo pak in sprejemajo odgovornost za svoje poteze.​"

Sašo Bizjak
Reuters
Jan Muršak bo do konca sezone igral v Goteborgu na Švedskem. 
Sašo Bizjak
Epa

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta