(FOTO) Železarji v Mariboru: Jesenice kot Ajax

Borut Planinšič ml.
09.10.2024 14:50

Za lisjake je bil torkov večer na Taboru nabiranje izkušenj proti najbolj hokejskemu mestu Slovenije, v soboto priskakljajo bolj primerni tekmeci iz Avstrije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lisjaki so imeli precej dela z železarji, ki so na njihova vrata sprožili 55 strelov.
Andrej Petelinšek

Ah, kje so časi, ko so se Mariborčani v hokeju na ledu spuščali v enakovredne dvoboje celo z železarji iz najbolj hokejskega mesta Slovenije. Poldrugo desetletje pozneje je vse drugače. Mariborski lisjaki iščejo nov hokejski zalet, Jeseničani so si v svojih še bolj sunkovitih vzponih in padcih vmes kar nekajkrat prilagodili cilje. Zdaj tako kot Celjani igrajo v alpski ligi, nekakšni drugi avstrijski ligi. Olimpija vztraja med elito regije, v ligi ICEHL, nekdaj bolj poznani kot ligi Ebel, kjer ji gre prav dobro. Mariborčani pa so člani tretje avstrijske lige.

Razmerja moči so bila tako v torek zvečer v Ledni dvorani Tabor jasna. Na Jesenicah je še vedno dovolj hokejskega razkošja, da so gostje obračun državnega prvenstva dobili z 9:1 (3:0, 4:1, 2:0). Z rezultatom, ki od nekdaj straši Mariborčane, s točno takšnim je Ajax v nogometu leta 1997 opravil z vijoličastimi. Edini gol za domače moštvo je v torek v 35. minuti pri petih zadetkih zaostanka zabil Ian Fingušt. Pri železarjih je bilo strelcev kar osem, dvakrat je mrežo zatresel Jaša Jenko. Glasne navijače, skoraj 400 se jih je zbralo, je dodatno podžgala zadnja tretjina s kupom izključitev. Tik pred koncem tekme sta se stepla Žiga Kuzman v domačem kotu "ringa" in Ožbe Šlibar v jeseniškem. Gost si je prislužil 27 minut kazni, domačin 25.

Ian Fingušt (št. 27) je zabil edini gol za Mariborčane.
Andrej Petelinšek

"Vemo, kaj so Jesenice v hokeju, jasno nam je bilo, kaj pričakovati. Težko se je ubraniti proti takšnim ekipam, vsako malo napako izkoristijo, od tod tudi tako visok rezultat," pravi trener lisjakov Jure Verlič. Mariborčani so po štirih tekmah na dnu državnega prvenstva, v katerem za zdaj zaradi višjih avstrijskih ciljev manjka Olimpija, na vrhu so s samimi zmagami Jesenice. Za lisjake je bil to predvsem večer za nabiranje izkušenj: "Na pravi poti smo, mislim. Nauke s tekme z Jesenicami velja unovčiti na prvi tekmi v avstrijski ligi." V soboto ob 18.30 na Taboru gostujejo Kenguruji iz Kapfenberga. "V našem prvenstvu smo se udarili s štirimi boljšimi moštvi. Zdaj naletimo na bolj primerne tekmece. Avstrijska liga bo nekaj novega za nas, veselimo se izziva."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta