(VIDEO) So Dončićevi soigralci res nosili majico s sporočilom v bosanskem jeziku?

M.R.
11.04.2024 15:31

Bosanski spletni portal Klix poroča, da soigralci našega košarkarskega asa Luke Dončića nosijo majico z napisom v bosanskem jeziku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lastnik kluba Dallas Mavericks Mark Cuban z majico v slovenskem jeziku.
Sam Navarro-USA TODAY Sports

"Vsi igralci razen Dončića nosili majico s sporočilom v bosanskem jeziku," se glasi naslov vesti na omenjenem portalu, ki poroča o kampanji Dončićevega kluba Dallas Mavricks, s katero želijo spodbuditi ligo NBA, da bi slovenskega košarkarja razglasila za najbolj koristnega igralca rednega dela (MVP).

Danes je o tej kampanji po tekmi z Miamijem na Floridi, ki jo je Dončićev klub dobil, govoril tudi trener Jason Kidd, ki meni, da bi morali njegovemu varovancu v tej sezoni podeliti ta naslov. "On to počne tako, da je videti povsem enostavno," je dejal in dodal, da se uspešnim igralcem dogaja, da ljudje njihovo delo vidijo kot nekaj samoumevnega.

"PRAVI MVP" je pisalo na majicah igralcev in ostalih članov kluba v dvorani Miamija na Floridi. Izraz "pravi" sicer poznajo v slovenskem, bosanskem, hrvaškem in srbskem jeziku. To pa pomeni, da bi si lahko zdaj to kampanjo prisvojil skoraj vsak narod nekdanje skupne države.

O najbolj koristnem igralcu (MVP) bo sicer od 16. do 19. aprila glasovalo 100 izbranih novinarjev iz ZDA in Kanade.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta