(VIDEO) Neredi v Ljudskem vrtu: Navijači Fenerbahčeja preskočili ograjo in morali zapustiti stadion

M.D., M.K.
17.08.2023 22:07

Ob rezultatu 0:1 je bila tekma med Mariborom in Fenerbahčejem v Ljudskem vrtu v 66. minuti prekinjena. Navijače Fenerbahčeja po pričevanju številih virov z vzhodne tribune sprovocirali Mariborčani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli 800 turških navijačev je bilo na severni tribuni, kar nekaj jih je tekmo spremljalo tudi na ostalih tribunah.
Andrej Petelinšek

Do polurne prekinitve tekme je prišlo, ko se je zdelo, da je slovensko-turški dvoboj odločen brez drame na povratnem obračunu. Fenerbahče je bil na pragu gladke uvrstitve v play-off konferenčne lige, prednosti dveh golov s prve tekme je v Ljudskem vrtu dodal še en gol v 17. minuti. Toda povratni obračun je bil v 66. minuti ustavljen, saj so navijači Fenerbahčeja preskočili ograjo na severni tribuni in tekli proti družinskemu sektorju na vzhodni tribuni. S krajo zastave ali transparenta so jih - tako trdijo številni viri z vzhodne tribune - sprovocirali mariborski navijači. Policija je turške navijače disciplinirala s solzivcevm, svoje pristaše so mirili tudi nogometaši Fenerbahčeja, naposled pa so se predstavniki Uefe odločili, da morajo podporniki Fenerja stadion zapustiti. 

O tekmi berite na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta