zadnje objavljene

pogledi

več
Doc. dr. Maja Pakiž, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

mnenje

več

(VIDEO in FOTO) Beležka iz Beleka: Najprej domov oprema, nato nogometaši

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Knuplež in Janko Veselič v "mobilni garderobi" NK Maribor.
Miha Dajčman

Danes dopoldne so aktualni slovenski prvaki zadnji trening v Turčiji opravili v telovadnici. Takrat sta ekonom Robert Knuplež in vodja logistike Janko Veselič v kombi, s katerim sta se iz Maribora do Beleka pred dvema tednoma vozila 33 ur, polnila z opremo, ki so jo za treninge in druge obveznosti v Turčiji uporabljali vijoličasti.

Miha Dajčman

Dobrih 3500 kilogramov tehta polno natovorjeno vozilo, na katerem je napis Mi smo Maribor. "Z voznikoma vred!" opozori Knuplež, ko ga opazujem med zlaganjem škatel. Ko vprašam, ali pomagam, se zahvali in pojasni, zakaj to ne bi bilo dobro. "Midva že toliko let voziva v Turčijo, da točno veva, kje naj bo katera škatla. Na meji se zgodi, da želi carinik videti točno določene kose in ni dobro, če so ti nekje na dnu. Enkrat sva morala celo vozilo sprazniti, da je dosegel svoje," pove Knuplež. Pa kdaj kaj pade iz vozila, ko gresta čez mejo? "Eh, veš da jim damo kaj, drugače nas ne bi spustili preko," zamahne z roko Knuplež.

Miha Dajčman

S kombijem opremo vozita tudi do igrišč v Turčiji, kjer igrajo ali trenirajo Mariborčani. "To je naš improviziran prostor za oblačenje," nam je pred tekmo s Šahtarjem, ko je Knuplež do kombija prišel iskat podmajico z dolgimi rokavi za Vipotnika, iz odprtega kombija v trening centru Susesi dejal Veselič. Slednji je včeraj praznoval 62 let, a veliko od slavja ni imel, saj sta s Knupležem po kosilu krenila na več kot dva tisoč kilometrov dolgo pot.

Ko je bila oprema že na poti v domovino, so imeli popoldne igralci prosto za morebitne odhode po nakupih, počitek v hotelu ali rekreacijo, kot so to storili Martin Milec, Rok Kronaveter, Josip Iličić in Rok Sirk. Četverica je v roke prijela lopar za padel, med nogometaši vedno bolj priljubljeno igro, ki je nekakšna mešanica skvoša in tenisa. V dvoboju dva na dva sta bila boljša Milec in Kronaveter.

Mariborčani bodo imeli ob prihodu v mesto ob Dravi dva prosta dneva, nato se bodo začeli pripravljati na tekmo s Koprom, ki bo na sporedu prihodnjo nedeljo. Na zimskih pripravah Mariborčani niso izgubili. Premagali so Aluminij (2:0), Čukarički (2:1) in Dinamo Kijev (2:0) ter remizirali s Slavijo iz Sofije (1:1), mladinci Šahtarja (1:1) in prvo ekipo Šahtarja (4:4). Varovanci Damirja Krznarja so zadnjič klonili 22. oktobra. "Ohranili bomo pozitivno ozračje in na dobrih temeljih vstopili v spomladanski del. Domov bomo ob obetavnih rezultatih odnesli številna spodbudna spoznanja. Je pa vedno tako, da karkoli opraviš, bo vedno nekaj, kar bi lahko popravil in v prihodnje izboljšal. Dobro je, da smo v napadu tako učinkoviti in razigrani. Lepo je videti, da ne bežimo od žoge, ampak vsi prevzemajo odgovornost. Želimo sodelovanje pri gradnji igre. Moramo pa biti trdnejši v obrambi, bolje zapirati. So opazne zadeve, ki jih moramo še izboljšati," trener Maribora ve, kaj mora z ekipo izboljšati v naslednjem tednu.

"Rezultatsko smo bili res uspešni, tako je bilo tudi lani. Zdaj prihajajo tiste resne tekme, na katerih bomo videli, kje smo. Počasi prihajamo do stotih odstotkov pripravljenosti, v naslednjih dneh pa bo poudarek predvsem na taktiki. Da pa smo dosegli štiri gole proti tako močnemu Šahtarju, je dokaz, da smo nekaj delali dobro v minulih tednih," pravi zvezni igralec Jan Repas. Zaradi bolezni je 25-letnik izpustil nekaj dni treningov v Turčiji: "Zdaj se počutim v redu. Potreboval bom še nekaj dni, da ujamem ritem soigralcev in igram 90 minut. Proti Šahtarju sem igral dobro uro na visokem tekaškem nivoju, upam, da bom kmalu na sto odstotkih."

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?