(VEČER NA EURU) Šporar začetek prvenstva ocenil z 9,5. Elšnik: Delali so nam težave, a niso nas razbili

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.06.2024 18:05

Slovenski reprezentantje so bili po remiju z Dansko navdušeni nad debijem na velikem tekmovanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andraž Šporar je imel v 74. minuti priložnost za izenačenje, v zaključku tekme pa še eno za vodstvo Slovenije, a vseeno je bil z rezultatom zadovoljen.
Reuters

Napadalec slovenske izbrane vrste Andraž Šporar je po tekmi z Dansko obžaloval svoje zapravljene priložnosti in nekaj slabših sprejemov žoge, toda kljub temu je premiero na Euru 2024 ocenil z 9,5 na lestvici od ena do deset. "Izredno težka tekma je za nami, predvsem v prvem polčasu. V drugem polčasu pa smo bili boljši in pokazali, da lahko igramo proti najboljšim ekipam. Ne samo, da igramo proti njim, ampak jih lahko na trenutke spravimo v kazenski prostor in jih nadigramo. Res zelo zahtevna tekma, če pa pogledamo vseh 90 minut, je 1:1 pošten izid in gremo naprej," je dejal Ljubljančan.

Za Šporarjem so posebni dnevi. Dan po prvi tekmi na velikem tekmovanju zanj je njegov sin praznoval prvi rojstni dan. "Ne zaveda se še, da njegov oče igra na evropskem prvenstvu, bil pa je na stadionu. Poljubil sem ga vnaprej za njegov rojstni dan, ker pač na ta ponedeljek nismo bili skupaj z družino. Zdaj je na prvenstvu vse namenjeno pripravi na četrtkovo tekmo s Srbijo," poudarja 30-letnik. 

Da je poln adrenalina, je še po tekmi z Danci dejal igralec Panathinaikosa. "Najlepše je, ko pridem na igrišče in skupaj z množico sredi Nemčije pojemo Zdravljico. To nam pred tekmo da posebno energijo, adrenalina je takrat pri vsakomur od nas res veliko. Vedno rečem, da se za takšne tekme živi, moraš se prepustiti užitku in odgnati pritisk. Neučakan sem, ko pomislim, da bo v četrtek v Münchnu še več Slovencev kot na tej prvi tekmi. Vsi skupaj se prav veselimo tega četrtkovega popoldneva," o naslednji tekmi razmišlja Šporar, ki je prepričan, da bo Slovenija premagala Srbijo, če bo na Allianz Areni igala podobno dobro kot v zaključku obračuna z Danci.

"Danska ima kakovost, drži žogo s hitrimi, kratkimi podajami. Delali so nam nekaj težav, ampak na koncu ne dovolj, da bi nas razbili. V težkih trenutkih smo preživeli in se vrnili v tekmo. Po priložnostih smo bili tudi bolj ali manj izenačeni, tekma bi lahko šla tudi v drugo smer, če ne bi prejeli poceni gola iz avta. Takrat so nas presenetili, Christian Eriksen je pobegnil, Jaka Bijol je bil izven položaja, na taki ravni pa te za to hitro kaznujejo. Ampak vrnili smo se in osvojili zasluženo točko," je obračun ocenil Timi Max Elšnik, ki je bil blizu Eriksena, ko je ta zadel.

Tudi Vanja Drkušić je na lastni koži občutil, kako hitro lahko Danci dosežejo gol. "Zelo težka tekma, prva takšna v moji karieri. Poskusil sem ostati miren, ko sem izvedel, da bom igral. Na začetku je bilo nekaj treme, potem pa je postalo lažje, ko se je okoli mene veliko dogajalo. Ne bi rekel, da sem čutil pritisk. Pri golu je bil trenutek nezbranosti v naši ekipi, mogoče tudi posledica tega, da je to prvo tako tekmovanje za nas. Kanček neizkušenosti. Mislim, da je lahko to le šola za naprej," je povedal osrednji branilec, ki je nekoliko presenetljivo začel obračun.

"Dobra tekma z naše strani. Na začetku in ob koncu prvega polčasa smo bili pod njihovim pritiskom, toda nekako smo vzdržali. V drugem polčasu pa smo se postavili višje, dobili več 'drugih' žog in Danci so imeli z našimi napadalci velike težave. Lahko bi zadeli dvakrat ali trikrat, zaslužili bi si zmago," je menil Žan Karničnik. Korošec je bil tako kot njegovi soigralci navdušen nad podporo s tribun. "Občutki so bili res izjemni. Publika te ponese, ti da dodatno moč. Lepo je bilo pogledati za gol, kjer so bili Slovenci. Slišalo se jih je, preglasili so Dance, čeprav je bilo teh več," je navijače pohvalil bočni branilec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta