(VEČER NA EURU) Pravi, da je največji oboževalec Josipa Iličića v Nemčiji. "Selektor bi mu moral dati priložnost!"

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.06.2024 06:15

Če leta 2020, ko je bil najboljši nogometaš na svetu, ne bi bilo koronavirusa, bi Josip Iličić bil še danes med najboljšimi nogometaši, meni Nemec turških korenin, ki zgodbo Kranjčana spremlja zelo podrobno že 14 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Navijač Eintrachta Onur iz Wuppertala je želel spoznati Josipa Iličića, ki je njegov idol iz otroštva.
Miha Dajčman

Po sobotnem treningu slovenske nogometne reprezentance nas je ob vhodu v prostor, namenjen medijem, ogovoril mladenič s kratkimi hlačami z logotipom nemškega prvoligaša Eintrachta iz Frankfurta. "Oprostite, kdaj je danes trening?" je prijazno vprašal. "Danes ga več ne bo, bo pa dan pred tekmo v popoldanskih urah," smo mladeniču pomagali in ga vprašali, zakaj ga vadba Slovencev v Wuppertalu tako zanima. "Ne vem, kako naj to povem, toda obožujem Josipa Iličića. Rad bi ga spoznal, videl v živo, naredil fotografijo z njim ali dobil podpis," je presenetil Onur, tudi sam nekdaj nogometaš.

Po nekaj minutah pogovora smo spoznali, da bo morda celo držala trditev 28-letnega Nemca turških korenin, da je največji oboževalec Josipa Iličića v Nemčiji. Študent politologije živi v Frankfurtu, od koder se je za nekaj dni pripeljal v domači Wuppertal. "Sem član in navijač Eintrachta, toda od otroštva je moj najljubši nogometaš Josip Iličić. Spremljam ga od njegovega prihoda v Palermo. Je eden najboljših in najbolj posebnih levonogih igralcev naše generacije," je začel Onur.

"Podrobno poznam Iličićevo zgodbo, vse od njegovega prvega obdobja v Mariboru leta 2010, ko je igral proti Palermu. Po le nekaj tekmah za Maribor je prestopil na Sicilijo, kjer se je začela njegova izjemna zgodba v serie A. Bil je v Palermu, Fiorentini in v Atalanti. Lepo je videti, da mu je po osebnih težavah uspela takšna vrnitev, da je prejel vabilo v reprezentanco. Zdaj ga želimo vsi videti, pa ni še dobil minute na igrišču. Mislim, da Slovenija potrebuje nekaj več kreativnosti in v zadnjih minutah proti Srbiji bi prišel še kako prav. Selektor bi mu moral dati priložnost. Morda ni dovolj dobro pripravljen, ne vem. Gledam tekme Slovenije in sem razočaran," se je razgovoril nemški Turek.

Vprašali smo ga, zakaj je tako velik oboževalec Iličića. "Navdušen sem nad njegovo tehniko, levo nogo, liderstvom ... Ljudje ga imajo radi, postal je legenda Atalante. V ligi prvakov je proti Valencii dosegel štiri gole! Ja, res je legenda. Ko sem še treniral nogomet, sem moral nujno pogledati tudi tekme Iličića," je vzneseno razlagal in opisoval trenutke izpred desetletja, ko je na spletu po več ur gledal videoposnetke "maestrovih" potez in "neverjetnih" golov. "Če leta 2020, ko je bil najboljši nogometaš na svetu, ne bi bilo koronavirusa in Jojo ne bi imel osebnih težav, bi bil še danes na najvišjem nivoju, med najboljšimi nogometaši sveta," meni Onur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta