V Maribor prihaja Bravo. Šimundža: Ne izbirajo sredstev, kako priti do točk

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.02.2024 06:01

Danes ob 17.30 v Ljudskem vrtu gostuje ekipa, ki je že napovedala, da bo zahteven tekmec v boju za Evropo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sven Šoštarič Karić pravi, da morajo biti Mariborčani proti Bravu previdni. 
Andrej Petelinšek

Danes naj bi bil znan sklep disciplinskega sodnika po izgredih na Fazaneriji, zato še vedno velja, da bo obračun v Ljudskem vrtu nocoj odigran z gledalci na tribunah. Po prekinjeni tekmi Maribora z Muro v Murski Soboti v nedeljo ima naslednji nasprotnik vijoličastih, Bravo, točko več od 16-kratnih državnih prvakov. Šiškarji so v spomladanskem delu sezone na gostovanju premagali Domžale s 3:1 in remizirali z vodilnim Celjem, s tem pa napovedali, da bi lahko bili zahteven tekmec v boju za Evropo. 

"So zelo tekmovalna ekipa. Ne izbirajo sredstev, kako priti do točk, z dobrimi rezultati pa so pridobili tudi samozavest. Kar pa smo tudi mi. Začeli smo graditi to miselnost od prvega dne priprav, imamo svoj način igre, svoje principe. Na vsako ekipo, proti kateri igramo, se temeljito pripravimo, skušali pa bomo tudi nogometašem Brava vsiliti način igre, ki jim ne ustreza," pred dvobojem z Ljubljančani pravi trener vijoličastih Ante Šimundža. "Trenutno stanje na lestvici ni prijetno za klub, kot je Maribor. Vse točke, ki so na razpolago, potrebujemo, da pridemo do želenega cilja. Do vzpona na lestvici. Naslednja priložnost je proti Bravu. Čaka nas zahtevna preizkušnja, naši tokratni gostje so po zelo dobrih igrah v jesenskem delu tudi spomladi nadaljevali v podobnem slogu. Njihovi rezultati zahtevajo dodatno previdnost, želimo pa potrditi, da smo na pravi poti, in storili bomo vse, da pridemo do nove zmage," pa pravi branilec Sven Šoštarič Karić.

Snovalec taktike vijoličastih še vedno ne more računati na Marka Strajnarja, ki bo bržkone manjkal tudi za obračun z Rogaško. V Murski Soboti je bil zato kot predstavnik kvote mladih slovenskih igralcev v prvi enajsterici 17-letni Anej Lorbek. "Z nami je bil na pripravah, odgovoril je na vprašanja, ki so mi bila pomembna, zanimiva. Ponudil nam je dodatno rešitev in brez kakršnegakoli pomisleka sem mu namenil priložnost od prve minute. Fant ima DNK Maribora, čeprav je zelo mlad. Njegove predstave v mladinskem pogonu in v mladinski ligi prvakov so bile na zelo visoki ravni. Anejeva kakovost ni vprašljiva, me pa veseli, da je ustrezno odgovoril tudi na dodatno zahtevo. Torej na tekmi pred številnimi gledalci je bil zelo zrel, ni imel prestrašenega pogleda. Ob tem je tudi začel akcijo pri prvem zadetku. Seveda je imel kot mlad igralec določena nihanja skozi tekmo, a je bil na želeni ravni," je Lorbka pohvalil Šimundža. Z ekipo po prilagojenem programu trenira tudi povratnik po poškodbi Marcel Lorber, po individualnem programu pa Nigerijec Ishaq Rafiu. Etienne Beugre se bo ekipo menda pridružil še ta teden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta