Uradno: V Ljudski vrt za eno leto posojen vezist Dinama

M.D.
26.08.2022 15:15

Vijoličasti so se ob 13. uri iz Romunije vrnili v Maribor, na popoldanskem treningu bo z moštvom že tudi 26-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec Marko Tolić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Tolić je okrepil Maribor. 
Gregor Wernig

Maribor bo prvenstveni lov za Olimpijo, ki po šestih krogih predzadnjim vijoličastim beži že za 14 točk, nadaljeval s pomočjo Marka Tolića. Hrvaški nogometaš bo že na dan povratka iz Romunije treniral z ekipo, v nedeljo pa bo na voljo trenerju Damirju Krznarju za nastop na Fazaneriji.

Tolić je v hrvaškem prvenstvu igral na 79 tekmah in dosegel 17 golov. "Želeli smo si, da bi zadeve uredili že prej, kar pa ni bilo mogoče. Potrebujemo okrepitve v pravem pomenu besede, dodatno širino moštva, in verjamem, da smo dobili igralca, ki realno ob razmerah na nogometnem tržišču ne bi bil dosegljiv. Marko Tolić prinaša novo dimenzijo, s kvaliteto in sposobnostjo, da razbremeni moštvo. Gre za igralca, o katerem ni treba izgubljati besed. V ofenzivnem delu pomeni pomembno novo rešitev. Gre za posojo iz zagrebškega Dinama. Moštvu se bo priključil že na petkovem treningu," je ob predstavitvi novinca dejal športni direktor NK Maribor Marko Šuler.

"Zame gre za poseben trenutek, saj prvič zapuščam Zagreb in bom prvič igral izven hrvaške lige. Vesel sem, da bo moj novi izziv prav v Mariboru. Zavedam se veličine kluba in tradicije, ki jo ima v slovenskem nogometu. Komaj čakam prve minute na igrišču z željo, da upravičim zaupanje. Vsi, ki spremljamo nogomet, vemo, da ima Dinamo po dva, tri igralce na vsakem igralnem položaju. Želel sem večjo minutažo, zato sem se odločil za selitev v Maribor in upam, da bom nadaljeval, kjer sem ostal v prejšnji sezoni. Nedvomno je veliko vlogo pri odločitvi imelo tudi spoznanje, da je trener Maribora Damir Krznar, ki me dobro pozna. Žal mi je, da nisem dočakal ekipe ob uvrstitvi v skupinski del, toda zdaj se moramo usmeriti k domačemu tekmovanju in s skupnimi močimi poskrbeti, da vrnemo Maribor, kamor sodi," so bile prve besede Tolića kot člana Maribora, v vijoličastem bo nastopal s številko 44.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta