zadnje objavljene

pogledi

več
Doc. dr. Maja Pakiž, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

mnenje

več

Tina Šutej do najboljšega dosežka sezone na svetu in novega slovenskega rekorda

STA, Va
02.02.2023 08:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Tina Šutej je na atletskem mitingu v Ostravi na Češkem s 4,82 metra izboljšala svoj slovenski dvoranski in tudi absolutni rekord v skoku s palico. To je tudi najboljši dosežek sezone za svetu. Pred tem je s 4,80 m prejšnji državni rekord postavila 5. marca lani v francoskem Rouenu.

Tina Šutej je 4,42, 4,52, 4,62 in 4,72 metra zmogla v prvih poskusih. Na 4,82 je bila uspešna tretjič, šele na 4,86 m je letvico trikrat podrla. Druga je bila s 4,57 m domačinka Amalie Švabikova, daleč pred tem, ko je slovenska rekorderka zaključila tekmo. Ta je v tretjem poskusu posebej pozorno spremljala letvico na 4,82 m.

"Gledala sem, kako se giblje letvica, ki sem se je dotaknila, ostala je na stopalu in sem bila zelo vesela. To je zame tudi sicer izvrsten dosežek in pomemben pokazatelj, da je bilo pripravljalno obdobje zelo dobro. Že prej sem vedela, da lahko dosežem državni rekord. Čakam še na nove palice, ki bodo prispele iz ZDA. Poleg tega ne čutim poškodb, tudi ne tetive iz prejšnje sezone," je povedala.

"Pred tekmo v Ostravi še nisem pričakovala take višine. Izšlo se je, res sem imela dober nastop, imam pa še večje želje. Ne bom se ustavila na tej višini. Zalet je bil odličen, potem pa mi ni uspelo uskladiti vboda palice. Zato izgubljam podporo in ne morem usklajeno dvigniti telesa ter izgubim oporo v palici. Ne glede na vse je moj dolgoročni cilj, do katerega moram še kaj narediti, skok prek petih metrov, na evropskem prvenstvu marca v Istanbulu pa želim osvojiti medaljo," je zaključila Ljubljančanka, ki v zadnjih letih živi in trenira v Celju.

"Na 4,82 m je imela rahel dotik, na ostalih višinah je bila suverena. Po hitrem preskoku začetnih višin je sledil rekord mitinga, ki je bil na 4,71 m. Res zelo dobra tekma, tudi težav s poškodbo ni bilo, niti ne s tetivo. Sicer je tako pozimi, ampak mislim, da bo to tako tudi poleti in da se bo dobro izšlo. Počakati moramo sicer na poletno sezono, ampak zaenkrat je Tina dobrega zdravja, izidi pa lepa popotnica za nadaljevanje sezone," je povedal njen trener Milan Kranjc.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?