Superpokal lige Mevza: Madžarke potrdile vlogo favoritinj

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.10.2024 20:02

Ekipa Vasasa Obuda Budimpešta je v odločilni tekmi za superpokal lige Mevza s 3:0 premagala vrsto OTP banke Branika Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ronja Štampar je bila večkrat uspešna v bloku.
Andrej Petelinšek

Kot je bilo pričakovati, je zadnja tekma tridnevnega tekmovanja prve izvedbe superpokala srednjeevropske lige Mevza v ŠC Draš pod Pohorjem med ekipama OTP banka Branik Maribor in Vasasa Obude Budimpešta odločala o prvem mestu. Na turnirju sta igrali še ekipa Innsbrucka kot prvakinja Avstrije in Dinama Zagreb kot drugouvrščena ekipa hrvaškega prvenstva, ki pa nista bili enakovredni tekmici madžarskim prvakinjam in drugouvrščeni ekipi slovenskega prvenstva. Mariborske bankirke so v prvem krogu s 3:1 premagale Dinamo, v drugem s 3:0 Innsbruck, ekipa Vasasa pa je s 3:1 ugnala Dinamo in s 3:0 Innsbruck. Tretje mesto je z zmago 3:0 proti Innsbrucku osvojil Dinamo. 

"Med tekmo proti Dinamu je bila naša igra spremenljiva, dekleta so se na trenutke sama spravila v položaj, ki se zanje ni končal dobro. Manjkala je tudi agresivnost v napadu. Med drugo tekmo je bilo manj nihanj, igra je bila v vseh prvinah boljša in zato je bila tudi zmaga bolj gladka," je pred odločilno tekmo za prvo mesto povedal trener bankirk Žiga Kos. "Igramo proti favoritinjam turnirja, ki imajo zelo kakovostno igralsko zasedbo, v kateri izstopa 196 centimetrov visoka korektorka, Američanka Taylor Bannister," je dodal Kos.

Trener Mariborčank je imel še kako prav, ko je napovedal, da je madžarska ekipa, za katero igra tudi Gambijka Fotoumatta Sillah, 186 centimetrov visoka sprejemalka, ki se je dokazovala tudi v vrsti kamniškega Cacita, izrazita favoritinja turnirja. Ekipa Vasasa je to vlogo potrdila v uvodnem nizu, ki ga je dobila s 25:12. V drugem je mariborska vrsta zaigrala veliko boljše, nekajkrat je tudi vodila za dve točki. Gostjam je sredi niza uspel preobrat z vodstvom 18:13, ki ga niso več izpustile iz rok in so niz osvojile s 25:18. Tretji niz je potrdil premoč madžarskih odbojkaric, ki so ga po odlični igri dobile s 25:14 in z zmago 3:0 osvojile lovoriko lige Mevza. 

"V odločilni tekmi naša ekipa ni prikazala igre, kakršne je sposobna. Šepal je predvsem sprejem, sicer bi se s tekmicami kosali bolj enakovredno. Je pa igra na turnirju dober obet za nadaljevanje sezone, ko nas čaka boj za točke državnega prvenstva," je povedala kapetanka mariborskih odbojkaric Iza Mlakar. 

Nika Milošič (desno) je v igri ena na ena običajno izšla kot zmagovalka.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta