Športni svet pretresla nepričakovana smrt komaj 29-letnega svetovnega prvaka: "Bil je dobrosrčna oseba"

D.Ži
19.01.2024 10:19

Na svojem domu je umrl eden najboljših atletov svoje generacije, ki je zlate medalje osvajal na najpomembnejših prvenstvih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Shawnacy Barber, kanadski rekorder in svetovni prvak leta 2015 v skoku s palico, je umrl v starosti 29 let. Barberjev predstavnik Paul Doyle je za medije potrdil, da je športnik umrl na svojem domu v Kirkwoodu v Teksasu zaradi zdravstvenih zapletov. Zadnje čase naj bi bil imel zdravstvene težave. 

Barber je leta 2015 osvojil zlato medaljo na Panameriških igrah v Torontu.
Profimedia

"Več kot le neverjeten športnik, Shawn je bil dobrosrčna oseba, ki je druge vedno postavljala pred sebe," je dejal Doyle in dodal: "Izgubiti tako dobro osebo v tako mladih letih je tragično."

Barber je leta 2015 osvojil zlato medaljo na Panameriških igrah v Torontu, nekaj tednov kasneje pa je pri 21 letih presenetljivo osvojil naslov svetovnega prvaka v Pekingu. Zmagal je s skokom prek 5,90 metra pred Nemcem Raphaelom Holzdeppejem in takratnim svetovnim rekorderjem in velikim favoritom, Francozom Renaudom Lavilleniejem, ki je osvojil bron.

Zadnje čase se je boril z zdravstvenimi težavami.
Profimedia

15. januarja 2016 je Barber postavil kanadski rekord s skokom čez natanko šest metrov na dvoranskem tekmovanju. Njegov najboljši rezultat na prostem je bil 5,93 m, bil je dvakratni univerzitetni prvak ZDA in osvojil en naslov na prostem.

Po očetu je imel tudi kanadsko državljanstvo. 
Profimedia

Ker je imel dvojno državljanstvo po očetu Georgeu, ki je bil večji del njegove atletske kariere tudi njegov trener, se je Barber na povabilo kanadske atletske zveze odločil za nastop pod kanadsko zastavo. Barber je nastopil tudi na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru, kjer je s preskočenimi 5,50 metra osvojil deseto mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta