Prva liga: Grofi ne popuščajo, derbi Olimpiji, do zmage tudi Mura

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
10.12.2023 19:32

Po zmagi v Kidričevem Celje s tekmo manj ohranja sedem točk prednosti pred prvo zasledovalko Olimpijo, ki je v Kopru večino dela opravila že v prvem polčasu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mark Zabukovnik s soigralci je bil v šumi spretnejši od Tina Martića.
Andrej Petelinšek

Precej bolje kot med zadnjim obiskom Kidričevega v vlogi trenerja Maribora – prav poraz v šumi je oktobra končal njegov mandat med vijoličastimi – se je Damir Krznar na istem prizorišču znašel z nogometaši Celja. V zimskih razmerah so grofi tekmo 19. kroga prve lige proti Aluminiju dobili s 3:1.

Aluminij ni bil brez priložnosti, Tomislav Jagić je zadel vratnico, lepo priložnost je imel tudi Sandro Jovanović, a kar so gostitelji zapravili, so gostje izkoristili. Žan Karničnik je z dolgo podajo v 32. minuti poslal v protinapad Gregorja Bajdeta, nekdanji član Maribora se je brez spremstva branilcev prebil do kazenskega prostora, tam preigral vratarja Sama Pridgarja in zadel za vodstvo prvakov iz leta 2020. Dve minuti kasneje je njihovo vodstvo podvojil Damjan Vuklišević. "Zmanjkala je koncentracija v napadu. Odlično smo šli v tekmo, igrali zelo borbeno, agresivno, nevtralizirali smo celjsko individualno kvaliteto. Odločila je naša nezrelost – ko imamo največjo premoč, dobimo zadetek," je ocenil trener Aluminija Robert Pevnik.

Andrej Petelinšek

Zmago Celja je v drugem polčasu s projektilom z razdalje potrdil Mark Zabukovnik, častni gol za Aluminij pa je v sodnikovem dodatku dosegel kapetan Tin Martić. "Aluminij nas je dolgo držal v problemih, njegovi igralci so bili izjemno agresivni, okretni, dobro so zapirali poti proti golu. Potrebovali smo to eno priložnost, da odpremo nasprotnika, zgodila se je ob pravem času. Po vodstvu je bilo lažje, a tekma ni bila niti malo lahka. Ostajamo osredotočeni nase, naša naloga je, da nabiramo točke. Dobro nam gre, zagotovo je to tudi mali pritisk na druge, a to so njihove borbe, njihovi problemi," je dejal Damir Krznar.

Kdo lahko spomladi ustavi zvezdniško moštvo grofov? 
Andrej Petelinšek

Celje ima s tekmo manj – v sredo ga čaka zaradi snega prekinjen dvoboj 17. kroga proti Kopru – sedem točk prednosti pred prvo zasledovalko, Olimpijo. Na derbiju kroga so bili zmaji prepričljivi, Koper je na Bonifiki padel z 2:4. Večino dela je Olimpija opravila že v prvem polčasu, ko je dva gola dosegel Raul Florucz (v 9. in 36. minuti), enega pa po kotu dodal Marcel Ratnik (31.). Nemanja Motika je s strelom z razdalje v 53. minuti potrdil zmago Olimpije, poraz Primorcev pa sta z natančno izvedenima enajstmetrovkama omilila Nardin Mulahusejnović (70.) in Bede Osuji (89.).

Uspešna je bila tudi druga ljubljanska ekipa. Bravo je v Šiški s 3:2 premagal Rogaško. Edini gol v prvem polčasu, ki ga je zaznamovala tudi izključitev trenerja gostov Oskarja Drobneta, je v 44. minuti dosegel Jakov Grulica. Rogaška je v drugem polčasu z goloma Nejca Gradišarja (v 66. in 70. iz enajstmetrovke) zagrabila vodstvo, a je Bravo uprizoril nov preobrat. Luka Štor je izenačil (84.), Matej Poplatnik (89.) pa je zadel za zmago. En gol je bil dovolj za slavje Mure proti Domžalam. V megleni Fazaneriji se je v 36. minuti izkazal Žan Trontelj, ki je s stelom z desne strani matiral vratarja Gašperja Tratnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta