Oskar Drobne v novi službi: Ambicija Mure mora biti v Evropi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
09.09.2024 17:40

Novi trener prekmurskih črno-belih je pripravljen na delo, Agron Šalja in George Juncaj pa sta spregovorila tudi o razhodu s Tončijem Žlogarjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oskar Drobne (v sredini) z generalnim direktorjem Agronom Šaljo (levo) in športnim direktorjem Georgem Juncajem
NŠ Mura

Njegov post brez prve lige ni trajal dolgo. Črno-beli barvni kombinaciji se ni odrekel, je pa zamenjal klub. Oskar Drobne, ki je v prejšnji sezoni Rogaško odpeljal do naslova pokalne prvakinje, nato pa z njo zaradi neizpolnjevanja licenčnih pogojev strmoglavil v zadnjo, medobčinsko ligo, je novi trener nogometašev Mure. Konec prejšnjega tedna je s prekmurskimi črno-belimi podpisal dvoletno pogodbo, v začetku novega pa se je še predstavil javnosti. "Zelo zadovoljen sem, da so se v klubu spomnili name. V Murski Soboti je privilegij delati. Vemo, kaj pomeni ta stadion, in vemo, da je to nogometno mesto v pravem pomenu besede. Res si štejem v čast, da sem postal trener Mure," je 49-letnik iz Štor dejal pred prvim treningom v novi vlogi. 

Razhajanja v pogledih odnesla Žlogarja

NŠ Mura

Po prekinitvi sodelovanja s Tončijem Žlogarjem, ki je v prvih sedmih krogih te sezone pobral dvanajst točk, kar Muro postavlja na četrto mesto prvoligaške lestvice, klub ni dolgo iskal njegovega naslednika. "Zelo na hitro. Telefonski klic, nato smo se dobili, našli skupne točke, skupne interese in dogovor je bil hitro sklenjen," je o klicu z ravnice dejal Drobne. "Ne bom rekel, da smo bili pripravljeni na to. Tega si nismo želeli. Opravili smo nekaj sestankov, opazili, da se razhajamo v nekaterih pogledih, odločitev je bila taka, kot je bila," pa je o razhodu z Žlogarjem dejal generalni direktor Mure Agron Šalja. Poudaril je, da so v klubu imeli srečo, da je bil Drobne prost: "On je bil ena od idej, bili so tudi drugi kandidati, ki so se nam ponujali, a dokaj hitro smo prišli do zaključka, da je on najboljša izbira. Veseli me, da so tudi ljudje, ki so blizu klubu, v njem prepoznali za nas primernega človeka. Kocke so se zložile. Veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti, in tudi, da si Oskar močno želi priti v Muro."

O razhodu z Žlogarjem je spregovoril tudi George Juncaj, ki so ga minuli teden v Murski Soboti še uradno predstavili kot poslovnega partnerja kluba, ob ustoličenju Drobneta pa je postal še športni direktor. "Začeti moramo na začetku. Aprila sem se pogovarjal z Antonom. Odkar sem prišel iz Amerike, 80 dni, sva se vsak dan videla, delala skupaj, bila sva tudi na večerjah, spila kakšno pivo. Mislil sem, da je pripravljen za ta posel. V torek zvečer pa smo govorili približno tri ure, videl sem, da na nekatere stvari gledamo na drugačen način kot on, mogoče ni bil pripravljen za to. Zjutraj okoli osmih me je Agron poklical in mi rekel, da smo ostali brez trenerja. Nisem ga vprašal, zakaj in kako, še isti dan smo bili na treh mestih, da se dogovorimo za novega trenerja. Prišli smo do Oskarja, govoril sem z Robertom (Kuzmičem, op. a.) in Agronom, stoodstotno sta se odločila zanj. Antonu želim veliko sreče v vsem, kar bo počel. Nobenega nesporazuma nisem imel z njim, vsaj kolikor jaz vem," je pojasnil ameriški poslovnež z albanskimi koreninami.

Nekoliko se je spremenil tudi strokovni štab članske ekipe. "Oskar je glavni trener, Matjaž Kek ml. ostaja kot pomočnik trenerja, iščemo še enega trenerja. Prihaja še en kondicijski trener, Dejan Novak pa ostaja kot kondicijski trener. Ostaja tudi trener vratarjev Aleš Luk," je povedal Šalja, ki je še razkril, da s prihodom brazilskega krilnega napadalca Dioga de Oliveire Murine aktivnosti na prestopni tržnici najbrž še niso zaključene. Imena sicer ni razkril, se pa slovenski prvaki iz leta 2021 dogovarjajo z zveznim nogometašem, interes za sodelovanje pa naj bi bil obojestranski.

Motiviran in našpičen

Mura ima zdaj trenerja, ki zase pravi, da je "zelo motiviran, zelo našpičen". "Ambicija Mure mora vedno biti, da igra v Evropi. V tej sezoni cilj ne bo nič drugačen, dejstvo pa je, da si moraš to prislužiti na igrišču, biti moraš agresiven, kompakten, učinkovit. Tako bomo tudi trenirali in se skušali prikazati v najboljši luči," od visokih ciljev ne beži trener, ki je pred Rogaško med prvoligaši vodil tudi Aluminij, izkušnje pa je nabiral še na klopeh Šmartnega, Mons Claudiusa iz Rogatca, celjskega Šampiona in Radomelj. Sezono je sicer začel v Rogaški Slatini, ob ponudbi iz Prekmurja pa so mu v klubu, kjer je deloval dve leti in pol, zaprli vrata. "Pogodba mi je potekla, smo se pa dogovorili, da ostajamo v isti zasedbi. Če se pojavi kakšna ponudba, kot je kasneje tudi prišla, pa se vsi zavedamo, kaj to pomeni. Nobenih težav ni bilo, kvečjemu veselje na obeh straneh. Skupaj smo pokazali, da smo naredili nekaj dobrega in da je to nagrada za ta uspeh," je o razhodu s Slatinčani dejal Oskar Drobne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta