(ODZIVI) Vijoličasti na gostovanje v Stockholm s slabo popotnico. Šimundža: Drugi polčas je bil zelo slab

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.08.2024 21:23

Maribor na prvem ligaškem gostovanju v sezoni remiziral z Radomljami. V zaključku tekme je 18-letni Jakob Kobal prvemu strelcu lige Arnelu Jakupoviću ubranil enajstmetrovko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor se je Radomljam zoprstavil z dvema najstnikoma v prvi postavi, 18-letnim Nikom Grlićem in 17-letnim Karolom Borysem.
Robert Balen

Drugo od treh gostovanj v tednu dni so nogometaši Maribora igrali v Domžalah proti Radomljam, ki so na prvih štirih tekmah prve lige trikrat izgubile. Znova je trener Maribora Ante Šimundža izvedel veliko menjav v začetni postavi. V primerjavi z obračunom proti Vojvodini v Bački Topoli, ki se je končal z uspešnim izvajanjem enajstmetrovk vijoličastih, so v prvi postavi ostali le trije nogometaši. Ob vratarju Ažbetu Jugu še Sven Šoštarič Karič in Etienne Beugre. Od prve minute je spet začel Niko Grlić, ki je dan pred tekmo ob Kamniški Bistrici dopolnil 18 let. Zaradi poškodb sta manjkala Josip Iličić in Martin Milec, Šimundža je po tekmi dejal, da zdravniška služba dela vse, da bi bila za obračun na Švedskem v četrtek proti Djurgardnu pripravljena za nastop.

"Želeli smo si vseh treh točk. Vsaka menjava je imela svoj razlog. V prvem polčasu smo bili kolikor toliko dobri, a preveč nenatančni. Drugi polčas je bil zelo slab. Poskušali smo z menjavami, toda na žalost nam ni uspelo. Vsak, ki začne tekmo, je po mojem mnenju in mnenju sodelavcev v tem trenutku najboljši. Da, v četrtek smo igrali 120 minut, bili smo utrujeni, bili dolgo na letališču, a to ne opravičuje voljnega momenta, ki ni bil na nivoju, kot bi si želel. Sploh v drugem polčasu in pri igralcih, ki so vstopili," so bile prve besede Anteja Šimundže po remiju z 1:1 proti Radomljam.

Robert Balen

Vijoličasti so prvič zapretili v četrti minuti, ko je Redwan Bourles z globinsko podajo v ogenj poslal Beugreja, vratar Jakob Kobal pa je pravočasno odbil pred mariborskim napadalcem. Bourles je začel tudi akcijo v 15. minuti, ko je preigral Nina Vukasovića, podal do Arnela Jakupovića, njegov strel pa je končal tik ob vratnici. Radomljani so do prve priložnosti prišli v 21. minuti, ko je Ažbe Jug uspešno ustavil poskus Mateja Malenška.

Mariborčani so povedli kmalu po tem, ko je domača navijaška skupina ustvarila dimno zaveso na glavni tribuni športnega parka v Domžalah. Sven Šoštarič Karič je po levi strani žogo vodil vse od polovice do kazenskega prostora, tam pa se je odločil za podajo na drugo stran, kjer je bil osamljen Arnel Jakupović. Najučinkovitejši nogometaš Maribora v zadnjih dveh sezonah je v četrtem prvenstvenem nastopu to sezono dosegel peti gol. Še en poskus za Maribor je v prvem delu sprožil Karol Borys v 44. minuti, njegov strel pa je ustavil vratar Kobal.

Med odmorom je v slačilnici ostal Beugre, Šimundža ga je zamenjal z Orphejem Mbino. "Etienne ni igral, kot smo si želeli. Prelahko je izgubljal žoge, premalo je bilo taktičnega dojemanja, kar se tiče zapiranja. Imel je slab dan," je taktično odločitev pojasnil trener. Po dveh poskusih Mariborčanov so od 55. minute sledili trenutki, ko so prevladovali gostitelji. Vukasovićev strel je ubranil Jug, še enkrat je Rušan uspešno posredoval po poskusu Roka Štormana. Po dobri uri igre pa so se ob Kamniški Bistrici veselili mlinarji. Matej Mamić je podal, Malenšek pa je uspešno zaključil akcijo po napaki Mariborčanov.

Robert Balen

Šimundža je Bourlesa in Borysa zamenjal s Hilalom Soudanijem in Janom Repasom, vstopil je tudi Pijus Širvys. Toda kljub menjavam vijoličasti na igrišču niso zavladali, Radomljani pa so pretili iz protinapadov. Do priložnosti je v 79. minuti prišel Soudani, ki je za malo zgrešil okvir gola. Bolj kot neuspešen zaključek Alžirca bi lahko mariborski tabor skrbela gestikulacija po strelu, saj se je 36-letnik prijel za stegensko mišico, s katero ima težave v začetku sezone. "Mehanizem. Netipično, da se je do tega prišlo pri udarcu, z iztegnjeno nogo in ne stojno. Bomo videli, kako in kaj. Lahko bi ga potegnili z igrišča, a je želel nadaljevati," je pomiril Šimundža.

Robert Balen

V 85. minuti je sodnik Mihael Antić dosodil enajstmetrovko za Maribor. Behar Feta je podal, z roko pa je v kazenskem prostoru igral Gaber Dobrovoljc. Toda strel Arnela Jakupovića je 18-letni Kobal ubranil. "To se zgodi. Da bi kritizirali ali krivili njega, to ne. Želel je najboljše, a ni zadel. Dejstvo pa je, da si nismo priigrali priložnosti, kot smo si jih želeli. Nismo izvajali dogovorjenega, premalo smo bili konkretni in drzni. Ekipa Radomelj pa je to izkoristila," je zapravljeno enajstmetrovko komentiral Šimundža.

Le nekaj trenutkov kasneje je sledil protinapad mlinarjev, ki ga je z uspešnim lobom zaključil Nino Kukovec, toda gol nekdanjega člana Maribora je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. V 96. minuti pa je Ažbe Jug odlično ubranil strel Dobrovoljca po kotu. "Nam je prioriteta prvenstvo. Želeli smo zmagati, če bi želeli ostati pri točki, bi na klopi pustil igralce, ki lahko z izkušnjami priigrajo zmago. Igralci, ki so dobili priložnost, morajo zaupanje pridobiti," je še povedal Šimundža, ki se po obračunu ni odpravil v Stožice, kjer sta se merila Olimpija in Celje. "Gremo domov, ker imamo svoje skrbi. O naslednji prvenstveni tekmi proti Olimpiji bomo razmišljali po četrtku," je zaključil mariborski trener.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta