(ODZIVI) Albert Riera: Če bi imel enajst menjav, bi zamenjal vso ekipo

Mar.K.
04.08.2024 18:16

Mura do tretje zaporedne zmage, Celje pa potrebuje reset

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mura se ni ustrašila aktualnih prvakov.
Jure Banfi

Ne le čez Nafto in Domžale, tudi čez aktualne prvake se je prebila Mura. Črno-beli so dobili derbi tretjega kroga prve lige, na Fazaneriji so z 1:0 premagali Celje. "Sezona je dolga, seveda, mi gledamo tekmo za tekmo, sem pa zelo zadovoljen s to zmago in s predstavo fantov. Dali so vse od sebe, Celju nismo dovolili, da bi si priigralo resnejšo priložnost. Vedeli smo, da bomo trpeli, ko bodo imeli posest, smo se pa dobro pripravili. Vesel sem, ker se nam dobro delo dobro vrača in da se je lepo vzdušje vrnilo na Fazanerijo," je bil po tretji zaporedni zmagi, ki njegovo moštvo po sicer nepopolnem tretjem krogu (z jutrišnjo zmago proti Nafti bi Muro ujela Olimpija) postavlja na vrh lestvice, zadovoljen trener Prekmurcev Tonči Žlogar.

Tekma je bila odločena (že) v deseti minuti. Mark Strajnar je zaključil akcijo, ki sta jo začela Amadej Maroša in Klemen Pucko. Bočni branilec, ki v Murski Soboti igra kot posojeni član Maribora, se je odlično znašel ob celjskem branilcu Damjanu Vukliševiću in pospravil žogo v mrežo. Začetek ere ameriško-albanskega investitorja Georgea Juncaja na ravnici je rezultatsko uspešen, Mura na uradnih tekmah še ne pozna poraza. "Štab in nogometaši smo osredotočeni samo na delo na igrišču. Za zdaj je videti v redu, imamo pa še rezerve. Kader je relativno majhen, v dolgem prvenstvu pridejo kartoni in poškodbe, zato zagotovo potrebujemo okrepitve. Vesel sem, da smo odigrali tri dobre tekme. Danes je čas za veselje, jutri se začnemo pripravljati na Maribor," pa se je k novim izzivom že v soboto zvečer obrnil Žlogar.

Jure Banfi

Precej drugačno je vzdušje v celjskem taboru. Povratnik na klop Albert Riera je po visokem porazu z 0:5 v Bratislavi, ki je grofom zaprl vrata v ligo prvakov, ničlo vknjižil tudi na vnovičnem debiju v prvi ligi. "Čestitam Muri, moram pa razmišljati o svoji ekipi. Vse smo naredili slabo. Vse slabo! Z žogo in brez nje. Tako nimaš možnosti, da zmagaš," je bil jasen 42-letni Španec. Z igro je bil tako nezadovoljen, da je želel opraviti celo šesto menjavo. "Če bi imel enajst menjav, bi zamenjal vso ekipo. To sem ekipi rekel že po prvem polčasu. Mislil sem, da je Nemanič dobil udarec v glavo in da smo zato upravičeni do dodatne menjave, a bil je udarec v nos," je pojasnil Riera.

Jure Banfi

Branilci naslova bodo znova na igrišču v četrtek, ko bodo na prvi tekmi tretjega predkroga evropske lige gostili irsko ekipo Samrock Rovers. "Potrebujemo velik reset. To bomo naredili skupaj, interno. Čas je, da vsak prevzame svojo odgovornost. Vsak mora vedeti, kaj naj naredi. Tokrat niti en igralec ni bil odgovoren. En, dva ali trije igralci še lahko imajo slab dan, a ko ga ima cela ekipa, je nemogoče zmagati," je jasen Riera.

Rezultati 3. kroga I. SNL: Radomlje – Domžale 1:0, Primorje – Koper 0:2, Mura – Celje 1:0; danes ob 20.15: Maribor – Bravo; jutri ob 20.15: Olimpija – Nafta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta