Luka Dončić: V finalu ni bilo dovolj dobro, zdaj želimo dobiti vse

Mar.K.
01.10.2024 11:51

Slovenski košarkarski zvezdnik si je pred svojo sedmo sezono v ligi NBA postavil najvišje cilje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi z nogometnimi veščinami se je izkazal na medijskem dnevu.
Reuters

Še slab mesec, pa se bo začelo zares. Pred Luko Dončićem je sedma sezona v ligi NBA. Košarkar Dallasa je bil na medijskem dnevu lige, tradicionalnim druženjem z novinarji pred začetkom sklepnega dela priprav, dobro razpoložen. Ko je bilo treba, pa tudi resen. Z ekipo, ki jo je v minuli sezoni odpeljal vse do velikega finala, kjer pa več od ene zmage proti Bostonu ni zmogla, si želi še več.

"V finalu so drugačne tekme kot v preostalem delu sezone. Ne vem, zakaj, ne znam pojasniti, a ko si tam, se počutiš drugače. V prejšnji sezoni ni bilo dovolj dobro, želeli smo osvojiti vse. Iz tega se moramo učiti, črpati motivacijo. Naš motiv je, da gremo do konca," je odločen Luka Dončić. S prebojem v finale je Dallas dvignil pričakovanja, v novi sezoni bodo cilji najvišji. "To obožujem, saj to pomeni, da smo naredili nekaj krasnega, nekaj dobrega. S tem se soočam že od Real Madrida, tega sem navajen, bi pa ta pričakovanja morala biti motivacija za celo ekipo. Ljudje pričakujejo, da boš dober. To je dober znak," pravi branilec, ki je bil petkrat zapored izbran v najkoristnejšo peterko lige NBA.

Boston je bil v zadnjem finalu previsoka ovira.
Reuters

Prvaki iz leta 2011 bodo novo sezono začeli 25. oktobra proti San Antoniu, pred tem jih čakajo še štiri pripravljalne tekme, udeležili pa se bodo tudi pripravljalnega kampa v Las Vegasu. "To je vedno dobra izkušnja. Lani, ko smo bili v Abu Dabiju in Madridu, smo se imeli odlično, trdo smo trenirali. Za kemijo v ekipi je zelo pomembno, da smo vsi skupaj še kje drugje kot v Dallasu, se družimo, skupaj počnemo stvari," se druženja s soigralci veseli Dončić.

Sep 30, 2024; Dallas, TX, USA; Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) poses for a photo during the 2024 Dallas Mavericks media day. Mandatory Credit: Jerome Miron-Imagn Images
Jerome Miron

Ob sebi bo imel nekaj novih obrazov. Najodmevnejša poletna okrepitev žrebičkov je Klay Thompson, ki je po enajstih letih slekel dres Golden Stata. "Neverjetno! Je štirikratni prvak, izjemen igralec. Navdušen sem bil, ko je podpisal pogodbo. Komaj čakam, da zaigrava skupaj," o sodelovanju z izjemnim ostrostrelcem, šestim najboljšim po zadetih trojkah v zgodovini lige, razmišlja prva violina Dallasa. Ali se bo s prihodom Thompsona dinamika v napadu spremenila, so ga vprašali ameriški novinarji. "Ko imava s Kyriejem (Irvingom, op. a.) žogo, lahko ogromno pomaga. Če ga bodo pustili odprtega, bo zadel. Mislim, da bo iskanje teh prostorov ključno za nas. Več pa bom povedal, ko bomo odigrali par tekem," odgovarja Dončić. Torej bo s tem, ko bo del obrambe nasprotnih ekip osredotočen na ostrostrelca, več prostora za njegove prodore pod koš. Bo Dončić več zabijal? "Ne," je najprej izstreli, a se hitro popravil, "mogoče."

S slovensko reprezentanco se mu letos ni uspelo prebiti čez kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.
Robert Balen

Za njim je prvo poletje v vlogi očeta. "To mi je veliko pomenilo. Sem pa imel tudi nekaj opravkov. Bil sem z reprezentanco, po tej akciji pa sem imel nekaj časa, da sem bil oče. Krasno poletje je bilo, zdaj pa sem pripravljen na delo," pravi oče desetmesečne deklice Gabriele. Poletje je zaznamovala tudi upokojitvena tekma Gorana Dragića. Kapetan zlate slovenske reprezentance z Eurobasketa 2017 je tudi uradno sklenil dolgoletno kariero. "Velika stvar je bila. Imel je izjemno kariero, veliko velikih imen se je zbralo, bilo je zabavno. To si je zaslužil," je dejal o Dragiću.

Ko so ga prosili, naj z eno besedo strne, kaj pričakuje od sezone, si je vzel kar nekaj časa za razmislek. Potem pa izstrelil: "Naslov! To je cilj."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta