Liga prvakov: Po črnem večeru za Madridčane menjava na trenerski klopi?

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.10.2020 19:49

Obe ekipi iz španske prestolnice s porazom, Zinedinu Zidanu se trese stolček, Josip Iličić spet nabira minute

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do sobotnega el clasica naj bi predsednik Reala Florentino Perez na klopi še obdržal Zinedina Zidana.
EPA

Tri tekme, štiri točke. To je izkupiček ekip s slovenskimi nogometaši v drugem večeru prvega kroga v elitni ligi prvakov. Po prvi tekmi v italijanski ligi se je Josip Iličić vrnil v moštvo Atalante še za evropsko premiero. Pa je Bergamčanom v danskem Herningu šlo precej bolje kot v soboto v Neaplju, Midtjylland, debitanta v ligi prvakov, so zlomili s 4:0.

Kranjčan, ki je v igro vstopil v 68. minuti, se je izkazal z asistenco Alekseju Mirančuku za četrti gol Atalante. "Od začetka je ekipa delovala zelo dobro, z izjemo nekaj manjših priložnosti nasprotniku nismo dopustili veliko. V tej sezoni imamo več izkušenj z ligo prvakov, vemo, da se lahko zgodi karkoli," je bil zadovoljen kapetan Alejandro Gomez, ki se je na seznamu strelcev pridružil Duvanu Zapati, Luisu Murielu in Mirančuku.

Če je Jan Oblak v španski ligi moral le enkrat po žogo v svojo mrežo in v dresu Slovenije v ligi narodov preživel brez prejetega gola, je bil nemočen v Bayernovem šovu v Münchnu. Kingsley Coman ga je začel in končal, vmes pa sta zadela še Leon Goretza in s projektilom z 20 metrov Corentin Tolisso. Evropski prvaki so s 4:0 povozili Atletico. "Nisem prepričan, ali če smo mi naredili kup napak ali je bila ključen virtuozen način, na katerega je Bayern izkoriščal posest, pridobival žoge in sprožal napade," pravega razloga za visoki poraz ni našel trener Madridčanov Diego Simeone.

Dvakrat je Kingsley Coman spravil žogo mimo Jana Oblaka.
Reuters

Da to ne bo večer za klube iz španske prestolnice, je nakazal že Šahtar. Evrogol Luke Modrića ni pomagal Realu, zaostanek iz prvega polčasa, ki so ga ukrajinski prvaki v Madridu dobili s 3:0, se ni stopil. Real je sicer v zadnji minuti zadel za 3:3, a so sodniki ocenili, da je ob strelu Federica Valverdeja Vinicius v prepovedanem položaju dovolj oviral vratarja, da so gol razveljavili. Po klavrnem startu v sezono se je zamajal stolček Zinedinu Zidanu. Marca že poroča, da bo predsednik kraljevega kluba Florentino Perez še počakal do sobotnega el clasica proti Barceloni, v primeru tretjega zaporednega poraza pa bo poiskal Zidanovega naslednika. Sloviti španski športni časnik navaja, da je najresnejši kandidat za novega trenerja Argentinec Maurico Pochettino, ki je po lanskem razhodu s Tottenhamom trenutno brez službe.

Nekoliko bolje kot Oblak je prvi krog preživel Samir Handanović. Borrusia Mönchengladbach je za njegov hrbet sicer spravila dve žogi – Ramy Bensebaini je unovčil enajstmetrovko, Jonas Hofmann pa je nekdanjega slovenskega reprezentanta premagal s strelom med nogami -, a je Inter v Milanu z dvema goloma Romeluja Lukakuja iztržil vsaj točko.

Rezultati 1. kroga, skupina A: Salzburg - Lokomotiva Moskva 2:2, Bayern - Atletico 4:0; B: Inter - Borussia (M) 2:2, Real Madrid - Šahtar 2:3; C: Olympiakos - Marseille 1:0, Manchester City - Porto 3:1; D: Ajax - Liverpool 0:1, Midtjylland - Atalanta 0:4; E: Rennes - Krasnodar 1:1, Chelsea - Sevilla 0:0; F: Lazio - Borussia (D) 3:1, Zenit - Brugge 1:2; G: Dinamo Kijev - Juventus 0:2, Barcelona - Ferencvaroš 5:1; H: PSG - Manchester United 1:2, Leipzig - Istanbul Basaksehir 2:0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta