Liga prvakov: Atletico v Münchnu, Oblak proti Neuerju

Miha Dajčman Miha Dajčman
21.10.2020 09:30

Nocoj bo na sporedu drugi dan prvega kroga skupinskega dela, na delu trije Slovenci

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Milijone navdušencev nad najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu je sinoči pred televizijske sprejemnike prikovala liga prvakov, nekaj sto navijačev si je tekme lahko po več kot pol leta ogledalo v živo. Čeprav so mnoge države znova v karanteni in beležijo rekordne številke okužb z novim koronavirusom, se liga prvakov tokrat ne ustavlja, pravzaprav se je šele začela. Tudi nocoj bodo prišli nogometni sladokusci na svoj račun, največ oči bo uprtih v dvoboj na Allianz Areni, kjer se bodo pomerili aktualni prvaki iz Bayerna in Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka. Veliko obeta tudi dvoboj Ajax - Liverpool, na delu bodo klubi v skupinah A, B, C in D.

Maja 2016 je Jan Oblak v polfinalu lige prvakov izločil Bayern, ki je letos poleti dvignil lovoriko. 
EPA

V evropski nogometni zvezi (Uefa) so na twitterju sledilce vprašali, kateri je boljši vratar - Manuel Neuer ali Jan Oblak. Več spletnih privržencev ima Nemec, kar dve tretjini sta se odločili za vratarja Bayerna, čeprav je po podatkih Transfermarkta 26-letni vratar iz Škofje Loke pred dnevi z 90 milijoni evrov postal z naskokom najdražje ocenjeni čuvaj mreže na svetu. Tudi stavnice so na strani Bavarcev. Nazadnje sta ekipi v skupini igrali v sezoni 2016/17, oboji so na domačih tleh slavili z 1:0. Maja 2016 pa je Atletico v polfinalu lige prvakov izločil Bayern. Atletom in Nemcem bodo v skupini skušali življenje zagreniti biki iz Salzburga in Lokomotiva iz Moskve.

EPA

Ljubitelji napadalnega nogometa si veliko obetajo od skupine D, kjer igrajo Liverpool, Ajax, Atalanta in danski debitant Midtjylland. Josip Iličić je prijavljen, minuli vikend se je za klub iz Bergama vrnil na igrišča v serii A, ob porazu proti Napoliju je igral dobro uro, zato bo Gianu Pieru Gasperiniju najbrž na voljo nocoj na Danskem. Eden izmed favoritov za končni naslov, Manchester City, bo gostil Porto. Od Slovencev bo na delu še Samir Handanović, v skupini B k Interju prihaja Borussia Mönchengladbach.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta