Liga NBA: Dragić in Čančar dobro razpoložena zadnji dan rednega dela

STA
10.04.2023 09:13

V prvem krogu končnice, ki se igra na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1, se bosta Milwaukee in Denver srečala z osmo ekipo vzhoda oziroma zahoda, ki bosta znani po odigranih kvalifikacijah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
USA TODAY Sports

New York, 10. aprila - V košarkarski ligi NBA je konec rednega dela. Dallas Mavericks in Luka Dončić so končali sezono, Milwaukee Bucks Gorana Dragića je s 70,7 odstotno učinkovitostjo najboljša ekipa rednega dela, Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem pa je zasedel prvo mesto na zahodu.

V končnico so se na vzhodu uvrstili še Boston Celtics, Philadelphia Sixers, Cleveland Cavaliers, New York Knicks in Brooklyn Nets, na zahodu pa Memphis Grizzlies, Sacramento Kings, Phoenix Suns, LA Clippers in Golden State Warriors.

Kvalifikacije za končnico bodo na vzhodu igrali Atlanta Hawks in Miami Heat ter Chicago Bulls in Toronto Raptors, na zahodu pa Minnesota Timberwolves in Los Angeles Lakers ter Oklahoma City Thunder in New Orleans Pelicans.

Zadnji dan rednega dela so nastopila vsa moštva. Luka Dončić si je s tribune ogledal poraz Dallasa proti San Antoniu (138:117), solidni predstavi pa sta prikazal preostala dva slovenska košarkarja.

Goran Dragić je ob porazu Milwaukeeja proti Torontu (121:105) igral dobrih 20 minut in dosegel 14 točk, Vlatko Čančar pa je Denverju pomagal k zmagi proti Sacramentu (109:95) z 11 točkami v dobrih 21 minutah na parketu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta