(FOTO) Zelena miza tokrat ne bo odnesla točk: Maribor v praznem, a glasnem Ljudskem vrtu odpihnil Muro

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
09.04.2024 20:40

Nogometaši Maribora ob podpori navijačev z južne ploščadi s 5:0 dobili štajersko-prekmurski derbi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizor, ki se je v Ljudskem vrtu večkrat ponovil: Maribor se veseli gola.
Grega Wernig

Tribune so bile prazne, ploščad pa znova polna. Navijači nogometašev Maribora so po tekmi proti Radomljam, prvi v seriji štirih zaradi kazni disciplinskega sodnika NZS za gledalce zaprtim Ljudskim vrtom, in gostovanju pri Aluminiju sprejeli tudi povabilo na tretji vijoličasti miting. V goste je prišla Mura, na igrišču pa se je končalo podobno kot v famoznem 21. krogu na Fazaneriji, kjer je Maribor do prekinitve zaradi topovskega udara, razloga za visoko kazen z Brda pri Kranju, vodil z 2:0. Z eno razliko, rezultata za zeleno mizo tokrat ne bodo obrnili. Vijoličasti so tekmo 30. kroga dobili z gladkih 5:0.

Pestro je bilo pred stadionom. Še kak argument več v debati o nepravičnosti kazni NZS so pristaši Maribora dobili dopoldne iz soseščine. Disciplinski sodnik Hrvaške nogometne zveze je Hajduku za izgrede v polfinalu pokala, kjer so splitski ultrasi ob množični uporabi pirotehnike celo vdrli na igrišče, lomili stole na Poljudu, se spopadli s policisti …, ob 32 tisoč evrih globe naložil (le) dve domači tekmi brez gledalcev. "To je mogoče samo v Mariboru. Vsa čast!" se je navijačem že pred tekmo poklonil Gregor Sikošek, ki se vrača v pogon po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe.

Tudi tokrat so pristaši vijoličastih tekmo spremljali na velikem zaslonu pred stadionom.
Grega Wernig

Hitro je Maribor, ki je začel z enako enajsterico kot v petek v Kidričevem, nakazal, v katero smer se bo igralo v Ljudskem vrtu. Prvi zreli priložnosti sta sicer ostali neizkoriščeni, po strelu Jana Repasa je dobro posredoval soboški vratar Klemen Mihelak, strel Hilala Soudanija z glavo pa je bil premalo natančen. Ravno v času, ko je trener Mure Tonči Žlogar že opravil prvo menjavo – zaradi poškodbe je moral z igrišča še jeseni član vijoličastih Aljaž Antolin -, so se na južni ploščadi prvič oglasile viole. Celo na stadionu, kjer so nogometaši slišali, kaj se dogaja med navijači, so tišino prekinili znani napevi (in parole, nastrojene proti NZS).

Z Josipom Iličićem postajata nerešljiva uganka za nasprotnikove obrambe.
Grega Wernig

V 20. minuti je kulisa že spomnila na pravo vzdušje Ljudskega vrta.​ Soudani se je hitro odkupil za zgrešeno priložnost. Udaril je v navezi z Josipom Iličićem. Kranjčan je s preigravanjem razredčil obrambno vrsto črno-belih in s podajo našel osamljenega soigralca, ki je z bližine zaključil z glavo. Pa se tu nekdanji zvezdnik zagrebškega Dinama ni ustavil. Tri minute kasneje se je podpisal pod še en gol, svojega enajstega v sezoni. Po asistenci Maksa Barišića, ki ga je v ogenj poslal Repas, in pomočjo vratarja Mihelaka, ki je žogo odbil vanj, se je veselil izkušeni krilni napadalec.

Grega Wernig

Mura v drugem polčasu ni pokazala dosti več mišic. Nad gladino jo je nekaj časa držal Mihelak, v 68. minuti pa je bil tudi vratar nemočen. Arnel Jakupović je v mrežo preusmeril strel Lana Vidmarja. V petih minutah si je Maribor nabral neulovljivo prednost, tekmo spremenil v festival golov. Z natančnim projektilom z roba kazenskega prostora je na 4:0 povišal rezervist Marko Božić, z glavo pa je 5:0 zadel Jakupović in se s 15. golom sezone prebil na vrh ligaške lestvice strelcev.

Gregor Wernig

Drugi pari 31. kroga I. SNL – sreda, ob 14.45: Celje – Bravo, ob 16.45: Domžale – Rogaška, ob 18.45: Olimpija – Radomlje; četrtek, ob 16.45: Koper – Aluminij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta