(FOTO) V Ljudskem vrtu vzkliki "ljubi, NZS" in zmaga Maribora nad Domžalami po atraktivnih akcijah vijoličastih

Miha Dajčman Miha Dajčman
02.03.2024 19:26

Pred več kot pet tisoč gledalci so Mariborčani v 24. krogu prve lige s 3:0 premagali Domžale, ki sta jih ustavila Ažbe Jug in VAR. Zablestel Hilal Soudani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Vijoličasti so se pritožili na kazen disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS) in s tem omogočili, da se sankcije še ne izvršujejo, vrata Ljudskega vrta pa so bila za tekmo z Domžalami odprta. Dobrih pet tisoč gledalcev je prišlo pod Kalvarijo, videli pa so zanimiv obračun, ki ga je znova spremljalo tudi pestro dogajanje na tribunah. Navijači na vseh tribunah so namreč ob parolah na jugu "NZS nas združuje" ter "celi stadion ljubi NZS" vzklikali "ljubi, ljubi, NZS ..."

Andrej Petelinšek

V primerjavi s tekmo v Rogaški Slatini so pri Mariborčanih obračun od prve minute znova začeli Lan Vidmar, Josip Iličić in Arnel Jakupović. Prvič je bil v kadru za uradno tekmo Etienne Beugre, ki je v zaključku tekme dobil priložnost in z eno od potez navdušil gledalce na vzhodni tribuni.

Mariborčani so bili na začetku prvega dela več pri žogi, gradili napade, a do resnejših priložnosti niso prihajali. S streli so neuspešno poskušali Hilal Soudani, Pijus Širvys, Jan Repas in Josip Iličić. Gostje so imeli prostor za protinapade in bili nevarni. V 20. minuti je bil vratar vijoličastih Ažbe Jug v dvoboju ena na ena uspešnejši od Filipa Stuparevića, v 26. minuti pa je Rušan ubranil še strel Luke Topalovića iz bližine. Kmalu po vzklikih "ljubi, ljubi, NZS" so v 32. minuti rumeni dosegli, Jošt Pišek je odlično streljal z razdalje, toda po posredovanju VAR-a je Denis Šabanagić gol razveljavil, ker je žoga pred tem prešla stransko črto.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

V 35. minuti pa so Mariborčani razveselili publiko, marsikdo na tribunah je vstal in zaploskal akciji gostiteljev. Repas je podal do Širvysa, ta je lepo zavrnil do Soudanija, Alžirec pa je mojstrsko streljal iz obrata in dosegel gol. Pet minut kasneje so vijoličasti poskrbeli še za eno lepo akcijo. Sven Šoštarič Karić je z dolgo podajo zaposlil Maksa Barišića, Koprčan je je Lukasu Hemptu žogo poslal med nogama in podal v sredino, kjer je bil Arnel Jakupović in vpisal še enajsti gol v prvi ligi v tej sezoni in je zdaj sam na vrhu lestvice strelcev.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

V drugem polčasu Domžalčani več niso resneje ogrozili mariborskih vrat. V 51. minuti je po dvoboju Blaža Vrhovca in Stuparevića sodnik dosodil enajstmetrovko, a jo razveljavil po posredovanju VAR-a, sa je bil pred tem nogometaš rumenih v prepovedanem položaju. V 65. minuti je Lovro Štubljar ubranil strel Repasa. Je bla pa vratar Domžal brez moči v 79. minuti, ko je Marko Božić preigraval blizu kazenskega prostora, nato pa podal do Soudanija, ki je dosegel osmi prvenstveni gol v tej sezoni.

Andrej Petelinšek

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta