(FOTO) Prva liga: V Rogaški Slatini pele pesti. Drobne: Vsi vemo, kako se Olimpiji piska

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.10.2023 21:07

Olimpija je na gostovanju pri Rogaški po drami v izdihljajih tekme slavila z 2:0, Celjani z zmago na Fazaneriji povišali prednost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V zaključku tekme v Rogaški Slatini se je zgodil pretep na VIP-tribuni.  
Andrej Petelinšek

Zeleno-beli iz Ljubljane v devetdesetih minutah pri Steklarju niso vpisali zmage in vse do zaključka tekme 11. kroga prve lige med Olimpijo in Rogaško se je zdelo, da se bosta v Rogaški Slatini naslednika propadlih klubov tudi tokrat razšla brez zmagovalcev. Zmaji so imeli v prvem polčasu jalovo premoč, gostitelji so prežali iz protinapadov, nevarnejših strelov pa si moštvi nista priigrali. V drugem polčasu se je na igrišču začelo iskriti, sodnik Alen Bubek pa je imel iz minute v minuto tekmo vse manj pod nadzorom.

Ne le na tribunah, tudi na igrišču se je iskrilo, ko so se udarili Slatinčani in Ljubljančani.
Andrej Petelinšek

V 55. minuti je rezervist Jan Majcen storil prekršek, po katerem je nastalo prerivanje med igralci, delivec pravice pa je pokazal tri rumene kartone. Moštvi sta si v nadaljevanju priigrali nekaj strelov na gol, črno-beli pa so napade aktualnih prvakov zaustavljali s številnimi prekrški. V 89. minuti so imeli Slatinčani pred 1000 gledalci in ob glasni podpori s tribun veliko priložnost za zmagoviti gol. Matevž Vidovšek je slabo posredoval po strelu Žana Benedičiča, ki bi zgrešil gol, do odbite žoge je prišel kapetan Rogaške Rok Pirtovšek, njegov poskus pa so branilci Olimpije z zadnjimi močmi blokirali. Vidovšek je ubranil tudi lepo priložnost Tonija Vinogradca pred tem.

Andrej Petelinšek

Napetost se je stopnjevala in dosegla vrhunec, ko je Alen Bubek ob prostem strelu Olimpije dosodil enajstmetrovko. Andrej Pavlović naj bi bil storil prekršek nad Markom Mijailovićem, toda posnetki dogajanja v kazenskem prostoru so razkrili, da je bila odločitev glavnega sodnika prenagla. Rui Pedro je uspešno izvedel enajstmetrovko in dosegel sedmi gol v tem prvenstvu. Vratar Rogaške Rok Vodišek, nekdanji član Olimpije, je zaradi protesta dobil rdeči karton in med vratnici je moral stopiti branilec črno-belih Pirtovšek. Z igralcem več je Olimpija v 99. minuti dosegla še en gol. Branilca v vratarjevem dresu je z lepim strelom premagal Raul Florucz.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Sodniške odločitve so razvnele navijače na tribunah. Na VIP-tribuni je izbruhnil pretep, v katerem naj bi jih bil skupil športni direktor zeleno-belih Goran Boromisa. Posredovati so morali varnostniki in policisti, dogajanje pa so gledalci pospremili z vzkliki "NZS, mafija".

Drobne obsodil odziv nogometašev Olimpije

"Pohvaliti moram ekipo, ki je na tretji tekmi v enem tednu na težkem igrišču pustila srce. Utopija je pričakovati, da bomo proti Olimpiji mi vodili igro. Odigrali smo odlično tekmo do 90. minute, do te situacije. Vsi vemo, kako se Olimpiji piska, kako se ji je piskalo in kako se ji bo očitno piskalo tudi naprej. Očitno bi bila razlika na lestvici prevelika in se mora delati tako. Če je bila enajstmetrovka, je bila, toda takšnih situacij je na tekmah mnogo. Tokrat je sodnik pač odločil. Problem ni samo to. Sledili so kartoni, čustva pridejo v takšnih trenutkih na plan in rdeči karton še potem Vodišku? Tudi če je rekel kaj preveč ... Ja, in? Sodnik pa lahko vzame pravico v svoje roke in dosodi takšen penal? Ti ne smeš nič reči, on pa lahko naredi vse. Obnašanje igralcev Olimpije po tekmi je bilo neprimerno. Šel sem z igrišča, da bi naredil red med svojimi nogometaši, mirili smo tudi navijače. Provociranje, metanje plastenk na tribuno, provokacije strokovnega vodstva Olimpije in iskanje fizičnih obračunov v tunelu pa presegajo vse meje," je po tekmi dejal trener Rogaške Oskar Drobne.

Andrej Petelinšek

Pri Olimpiji so po tekmi menili, da so zasluženo zmagali. "Mislim, da smo vso tekmo kontrolirali igro. Res je, da je imela Rogaška svoje priložnosti, prav tako mi. Na koncu pa lahko rečemo, da smo bili kvalitetnejši in da smo si zaslužili zmago. Zavedali smo se, da se Rogaška dviguje, da so kvalitetni, tudi igrišče je bilo zahtevno, zato je težko kritizirati našo igro. Kar šteje, so tri točke," je po zmagi povedal nogometaš Olimpije Marko Brest.

Mura je na petih domačih tekmah v tej sezoni osvojila le točko.
Fotolens

Celjani suvereno

V soboto so na Fazaneriji muraši gostili vodilno Celje. Črno-belim še na peti domači tekmi ni uspelo zmagati, varovanci Alberta Riera so po domačem porazu z Aluminijem v gosteh v Prekmurju slavili z 2:0 z goloma Marka Zabukovnika in Jegorja Pruceva. "Kontrolirali smo tekmo od prve do zadnje minute. Tekmo smo končali z žogo v svojih nogah in to je najboljši možen občutek. Rezultat je le posledica dobrega dela. Ko smo dosegli drugi gol, sem hotel, da tekmo končamo s 1000 podajami. Muro smo naredili majhno," je po sedmi zmagi v sezoni dejal trener grofov Albert Riera.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta