(FOTO in VIDEO) Veselica Jurovskega Dola v Ljudskem vrtu, pokalno napredovanje vijoličastim

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.10.2023 18:27

Maribor je v pokalu z 9:0 premagal nižjeligaški Jurovski Dol, simpatije na nogometni praznik poželi gostitelji iz Slovenskih goric, ki so jim po koncu tekme tudi viole vzklikale: "Šampioni, šampioni!"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Iz Jurovskega Dola sta med več sto krajani v Ljudski vrt prišla župnik in župan, še Ivan Kramberger, leta 1992 v atentatu ustreljen prav v Jurovskem Dolu, je imel svojega imitatorja na mariborskem štadionu, okoli vratu pa mu je visela plišasta opica, ki je spominjala na opico Ančko, ki je bila vrsto let ob Krambergerju. "Celi Jurovski Dol je danes v Ljudskem vrtu," nam je pred tekmo razlagal eden od navijačev, sicer krajan Svete Ane, ki je prišel podpirat svoje prijatelje na pokalni tekmi ekipe iz prve medobčinske nogometne lige Maribor proti 16-kratnim državnim prvakom.

Res je v Maribor prišlo okoli 1000 navijačev gostujoče ekipe, kot so napovedovali. Prvih šeststo vstopnic je pošlo takoj, še nekaj so jih dobili otroci iz nogometne šole in osnovne šole, zamudniki so jih kupili v Ludskem vrtu. Zgodaj popoldne so se zbrali krajani Jurovskega Dola na osrednjem vaškem trgu in se nato podali proti štajerski prestolnici. "Vodja navijanja nam je rekel, da naj pirotehniko prižgemo v kraju in pred stadionom, na tekmi pa ne, da ne bo kazni," je navrgel eden od obiskovalcev, ki so za glasno navijanje najprej poskrbeli pred točilnim pultom pod zahodno tribuno, nato pa tudi na dobro zasedenih sektorjih Tribune Marcos Tavares.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Ovacije so gostujoči navijači najprej igralcem naminili na začetku ogrevanja, nato ob prihodu iz slačilnice, trener Jurovskega Dola Boštjan Žnuderl, nekdanji nogometaš Maribora in sogiralec kolega na domači klopi Anteja Šimundže, ni mogel skriti nasmeha. "Še včeraj smo skupaj bincali v Juriju, danes pa bojo špilali v Ljudskem vrtu," je dejal eden od navijačev v jopici bordo rdeče barve, na kateri je pisalo Bad Red Boys. Navijači Jurija so imeli enotne jopice, tudi posebne šale so izdelali za tekmo z Mariborom, ti so hitro pošli.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Če zdržimo do 10. minute, smo zmagali," je pred tekmo dejal podpornik Jurovskega Dola. Toda nogometašem iz Slovenskih goric ni uspelo vijoličastim parirati tako dolgo, razlika v kvaliteti moštev je bila hitro opazna. Že v 4. minuti je za vodstvo vijoličastih poskrbel 19-letni Marcel Lorber. Vezist Maribora se je med strelce vpisal tudi v 27. minuti. Za Maribor so v nadaljevanju tekme gole dosegli Arnel Jakupović (v 34., 82., 88. iz 11-m), Marko Kolar (45.), Marin Laušič (55.), Xhuliano Skuka (79.), avtogol pa je dosegel Divjak.

Maribor z Jurovskim Dolom v borbi za pokalno tekmovanje ni imel težav. Kljub porazu so navijači obeh ekip nogometašem Jurovskega Dola ob koncu tekme namenili vzklike "šampioni, šampioni", tudi sicer pa so podporniki obeh ekip večkrat med tekmo navijali družno, tudi z vzkliki "Maribor, Maribor". Uradni napovedovalec v Ljudskem vrtu Stipe Jerič je po koncu tekme pohvalil goste iz kraja severno od Maribora z besedami, da se je na pokalno tekmi pod Kalvarijo zbralo več navijačev kot celo na nekaterih finalnih tekmah tega tekmovanja.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Odzive iz obeh taborov preberite v Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta