(FOTO in VIDEO) Potrjeno! Boštjan Cesar je novi trener Maribora. Kaj je povedal ob prihodu?

M.D., ŠR
14.10.2024 09:55

Nogometaši Maribora so dobili novega trenerja. Dosedanji pomočnik selektorja Slovenije je podpisal pogodbo do leta 2027.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Cesar je začel z delom v Ljudskem vrtu.
Sašo Bizjak

Pa so ga le dočakali. Boštjan Cesar je v Ljudskem vrtu, današnji trening nogometašev Maribora se že dogaja pod njegovim vodstvom. Še preden so v klubu potrdili, da bo zdaj že nekdanji pomočnik selektorja Slovenije Matjaža Keka na klopi vijoličastih nasledil Anteja Šimundžo, smo pred stadionom opazili njegovo vozilo. Zdaj je tudi uradno. "Z zadovoljstvom sporočamo, da je novi trener NK Maribor postal Boštjan Cesar, ki prinaša neprecenljive izkušnje in globoko razumevanje igre," so sporočili iz NK Maribor in dodali, da je rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco podpisal pogodbo do leta 2027.

Prvi trening z novim trenerjem
Sašo Bizjak

Cesar je v sredo namesto v Oslo na tekmo lige narodov odpotoval v Carigrad na pogovore z (bodočimi) lastniki vijoličastih. V načrtu je bilo, da bo trenersko taktirko prevzel že konec prejšnjega tedna, a se je zapletlo z odpovedjo leta iz Turčije. Zdaj je čakanje končano. V Ljudskem vrtu so ob prihodu Cesarja poskrbeli za poostreno varnost, prve pol ure treninga vijoličastih so novinarji lahko spremljali z zahodne tribune. Ljubljančan bo za prve izjave na voljo po treningu, predstavitev v prisotnosti turškega partnerja kluba Acuna Ilicalija pa sledi v prihodnji dneh.

Sašo Bizjak

Je pa še pred treningom Cesar spregovoril za klubske kanale. "Zahvaljujem se NK Maribor in vodilnim možem, da so me izbrali, mi predstavili projekt ter omogočili priložnost. Vemo, kaj Maribor pomeni v Sloveniji, kako bogato zgodovino ima in mi je v čast, da bom del klubske prihodnosti. Imel sem cilj in vizijo, da ostanem povezan s slovenskim nogometom. Gre za velik projekt in sem zelo vesel ter ponosen, da skupaj začenjamo ta izziv. Veselim se sodelovanja z igralci, sestavil sem strokovni štab z nekaterimi novimi sodelavci, ob tem pa tudi ljudje, ki so doslej veliko prispevali za ta klub, ostajajo z nami. Vsi, ki me poznajo, vedo, kakšen je moj značaj. Prizadeval si bom, da bomo na igrišču enotni. Igralci bodo dobili navodila, ki jih bo treba izpolnjevati. Veliko delo je pred menoj opravil g. Šimundža, ekipa je v dobrem stanju, seveda pa bom skušal vpeljati še določene taktične in tehnične novosti oz. spremembe. Cilji so znani, boj za trofeje v Sloveniji in uvrstitev v evropska tekmovanja, kar se sklada z mojimi ambicijami, tako da se veselim začetka skupne poti in verjamem, da bo uspešna," je za klubsko spletno stran povedal Boštjan Cesar, ki je trenersko pot začel kot selektor slovenskih reprezentanc do 19 in 18 let, zadnji dve leti in pol pa je bil v trenerskem štabu članske reprezentance.

Boštjan Cesar (levo) je prevetril trenerski štab, vanj vključil tudi Jasmina Handanovića in Bojana Jokića.
Sašo Bizjak

Cesar je v trenerski štab dodal tri nove člane, Jasmina Handanovića, Aleksandra Radosavljevića in Bojana Jokića. V timu pa ostajajo Aleš Mertelj, Željko Filipović, Mitja Pirih in Milan Vulović.

Sašo Bizjak

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta