(FOTO in VIDEO) Po uspehih Jake Časa in Nika Krebsa imajo mariborski veslači spet olimpijske sanje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.09.2020 19:59

Odlična mariborska veslača verjameta, da je kolajna na evropskem prvenstvu v Nemčiji le začetek pohoda k novim vrhunskim dosežkom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor letos slavi 70 let obstoja in uspešnega dela. Klub je eden najuspešnejših mariborskih športnih kolektivov, ponaša se tudi s tem, da je vzgojil kar sedem olimpijcev, Jožeta Lovca, Roka Kolandra, Mateja Preloga, Janeza Zupanca, Janeza Juršeta, Gašperja Fistravca in Nejca Juršeta. Nazadnje je klub imel olimpijca leta 2008 v Pekingu, kjer je v četvercu veslal Fistravec. Na dobri poti, da se pridružita sedmerici, sta 21-letni študent Fakultete za medicino Nik Krebs in leto mlajši študent Fakultete za šport Jaka Čas, nadarjena veslača, ki sta ob koncu tedna na evropskem prvenstvu do 23 let v Duisburgu v dvojcu brez krmarja osvojila bronasto kolajno.
Kdaj je bila sprejeta odločitev, da iz dvojnega dvojca presedlata v dvojec brez krmarja?
Krebs: "Po koncu lanske sezone nama je to predlagal trener Dušan Jurše. Meni se je predlog zdel zanimiv tudi zaradi tega, ker bi s tem dve vesli zamenjal z enim, in po prvih zavesljajih sem ugotovil, da je bila odločitev prava."
Čas: "Že pred letom ali dvema sva z Nikom poskušala veslati v dvojcu brez krmarja, ko pa me je trener povprašal, ali sem z Nikom pripravljen na nov izziv, sem ga sprejel in pokazalo se je, da sem se prav odločil."
S kakšnimi željami sta odpotovala v Duisburg?
Krebs: "Priprave so bile intenzivne in moja pričakovanja pred potjo v Nemčijo so bila zelo visoka. Verjel sem, da se brez kolajne ne bom vrnil domov, vprašanje je bilo le, kakšnega sijaja bo."
Čas: "Prepričan sem bil, da kolajna bo. Računal sem na srebrno, kajti vedel sem, da bo romunsko posadko težko premagati, hrvaška pa je bila premagljiva. Žal se mi želja ni izpolnila."
{embed_youtube}https://youtu.be/0sfI6wdPTkA{/embed_youtube}

Krebs (levo) in Čas sta šla skozi špalir klubskih sotekmovalcev.
Tadej Regent
Tadej Regent

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta