(FOTO in VIDEO) Navijači Napolija in Eintrachta povzročili pravo razdejanje v Neaplju

STA, M.R.
16.03.2023 07:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Goreče policijsko vozilo v Neaplju. 
REUTERS

Ultrasi Napolija so se spopadli s policijo tudi po tekmi, ko so skušali priti do hotela gostujočih navijačev. Tekma se je sicer končala z zmago Napolija s 3:0, s čimer je italijanska ekipa le potrdila prednost 2:0 s prve tekme in uvrstitev v četrtfinale lige prvakov.

REUTERS
REUTERS

V Neaplju je bilo pred tekmo pravzaprav glavno vprašanje gostujočih navijačev, ki so jim italijanske oblasti prepovedale vstop na stadion, niso pa mogle preprečiti njihovega prihoda v mesto in spopadov s policijo.

Že popoldne so se navijači Frankfurta in Neaplja zapletli v silovite spopade s policijo v središču mesta, navijači obeh strani so napadli policiste z mizami, s stoli in pirotehničnimi sredstvi ter zažgali najmanj en policijski avto.

Navijaško nasilje se je nadaljevalo tudi po tekmi, ko so domači navijači skušali priti do hotela navijačev Frankfurta. Ti so se želeli vkrcati na mestni avtobus.

Ultrasi Napolija so sprožili pirotehniko in obmetavali policiste s kamni ter se spopadli z velikim policijskim kontingentom v bližini hotela na območju, kjer je bila nastanjena frankfurtska ekipa. Policija je našla tudi tri steklenice piva, predelane v molotovke.

REUTERS
REUTERS

Trener Napolija Luciano Spalletti je pozval domače navijače, naj ne uničijo zgodovinskega podviga, saj se je Napoli prvič uvrstil v četrtfinale lige prvakov.

"Ker smo dosegli zgodovinski mejnik in so naši navijači zelo veseli, ne pokvarimo tega z razgrajanjem po mestu, raje se veselimo in pojdimo proslavljat, pustimo provokacije ob strani," je dejal Spalletti v intervjuju takoj po tekmi.

REUTERS
REUTERS

"Prizori uničenja našega zgodovinskega mestnega jedra so nesprejemljivi," je dejal neapeljski župan Gaetano Manfredi: "Najostreje obsojamo ta dejanja odgovornih zanje, ne glede na to, s katere strani izvirajo."

Za vzdrževanje reda in miru okoli tekme je bilo napotenih 800 pripadnikov varnostnih sil.

Navijači Napolija so tako napadli avtobus z navijači Eintrachta
EPA
Navijači Eintrachta med pohodom po Neaplju v spremstvu italijanske policije.
EPA

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je pred tem dejal, da klubi v prihodnje ne bi smeli gostiti evropskih tekem na svojem stadionu, če gostujočim navijačem ne bodo dovolili obiska. Italijanske oblasti so namreč navijačem Frankfurta prepovedale obisk tekme, kar pa ni preprečilo navijaškega nasilja.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?