(FOTO in VIDEO) Dončićevih 40 točk premalo za zmago Dallasa v Arizoni

N.S., STA
27.10.2024 07:42

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks v ligi NBA po uvodni zmagi že na drugi tekmi sezone kljub 40 točkam doživel prvi poraz.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Dallas je gostoval v Arizoni pri Phoenix Suns, ki so ves čas vodili od druge četrtine naprej in zanesljivo zmagali s 114:102. Pri domači ekipi je veteran Kevin Durant dosegel 31 točk, Jusuf Nurkić pa je k zmagi dodal 18 točk in 14 skokov. Izkazal se je tudi Devin Booker z 21 točkami, novinec Ryan Dunn pa je ob svojem prvencu zbral 13 točk.

Luka Dončić je 40 točkam dodal še deset skokov in štiri podaje. Slovenec je tekmo odlično odprl in v prvem polčasu dosegel 23 točk, nato pa se je po polčasu ohladil, piše ESPN, in iz igre zadel le 12 od skupno 25 metov iz igre, vključno s petimi od 13 za tri točke. Kyrie Irving je za Dallas dodal 22 točk, Klay Thompson pa 19, od tega je zadel pet trojk. Zvezdniška trojica Dallasa je skupaj zbrala 81 točk.

EPA
EPA

Zdaj se košarkarji Dallasa vračajo domov, kjer bodo v ponedeljek gostili Utah Jazz. Poraz, še drugi v sezoni, je doživela tudi ekipa drugega Slovenca v ligi NBA, Denver Nuggets. Zlata zrna so s 104:109 izgubila proti Los Angeles Clippers, Vlatko Čančar pa tokrat ni dobil priložnosti za igro.

EPA

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta