(EURO 2024) V srbskem taboru že zavrelo: Po lastni oceni najboljši, za selektorja rezervist

zom
17.06.2024 13:53

Srbski kapetan Dušan Tadić je podvomil o odločitvi selektorja Dragana Stojkovića, se obeta srbska Šmarna gora?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kapetan se je za zdaj še nekako sprijaznil z novo vlogo, a ni skrival, kaj si misli ...
Reuters

Prva tekma pa že spor. Pri Srbih. Jasno, bi dodali Hrvati, katerih najmanj politično korektni strokovnjak na televiziji je nekaj podobnega celo napovedal. Če igraš proti prvim favoritom prvenstva, se scenarij za negativno zgodbo piše kar sam. Sploh če izgubiš. No, 1:0 po zaslugi Juda Bellinghama za Srbe ni bil katastrofalen rezultat, a poraz je poraz. In ker je od 61. minute bilo videti, da bi se mu dalo izogniti, je to spodbudilo aroganco. Pri 35 letih, sploh če si kapetan, pač ne pričakuješ, da boš na tekmi leta sedel na klopi. Dušanu Tadiću, članu četrtfinalista konferenčne lige Fenerbahčeja, se je to zgodilo, preden je po dveh tretjinah dvoboja zamenjal Aleksandra Mitrovića, ki se je pri še ne 30 letih odločil, da vrhunsko kariero zamenja za savdski denar.

In ni mogel ostati tiho. "Težko sem sprejel njegovo odločitev, da začnem na klopi. Kapetan sem in vodja. Brez lažne skromnosti menim, da sem najbolje pripravljen igralec v ekipi. Seveda mislim, da bi moral začeti tekmo," se je samozavestno bahal. Ko so novinarji besede prenesli selektorju Draganu Stojkoviću, je bil ta negativno presenečen: "To pa ni dobro, če je to rekel." Seveda je Tadić, ko je dojel, kaj je zinil, pogreto juho želel še pravočasno ohladiti: "Veliko več bi sicer lahko naredil v 90 minutah. A če selektor želi, da igram 30 minut, bom igral. Spoštujem njegovo odločitev." Kot je naposled razkril Stojković, je bil Tadić na vlogo jokerja obsojen, da bi poživil igro, kar se je tudi zgodilo. "Kakšne težave, dajte no. S kapetanom ne bo težav," selektor verjame, da ima v lovu na osmino finala slačilnico pod nadzorom. Ali se bo dalo s floskulami rešiti srbsko različico Šmarne gore, bo prva testirala Slovenija v četrtek ob 15. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta