Dallas z novim porazom začel odločilno serijo gostovanj za končnico

STA
26.03.2023 09:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so neuspešno začeli niz petih gostovanj, ki bo dva tedna pred koncem rednega dela dal odgovor, ali lahko zasedba iz Teksasa še ujame končnico oziroma kvalifikacije zanjo. Še drugič v manj kot 48 urah so izgubili proti četrti najslabši ekipi lige Charlotte Hornets s 104:110.

Za Dallas je bil to 39. poraz v sezoni ob 36 zmagah, ki ga uvršča na 11. mesto na zahodu. Za desetouvrščeno Oklahomo, ki drži zadnje mesto za tako imenovani turnir play-in, zaostaja za eno zmago.

Reuters

To je bil hkrati četrti zaporedni poraz Mavericks - v petek je Charlotte zmagal v Dallasu - in sedmi na zadnjih devetih tekmah.

Luka Dončić je dosegel 40 točk in zbral 12 skokov ter 8 podaj (trojke 7:16, met iz igre 12:29). Kyrie Irving je dodal 18 točk.

Že v ponedeljek bo Dallas gostoval pri Indiani Pacers, do 2. aprila pa še pri Philadelphii, Miamiju in Atlanti. Redni del bodo Mavs sklenili doma proti Sacramentu, Chicagu in San Antoniu.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta