Za Dominiko Švarc Pipan zaradi groženj policijsko varovanje. Kaj je članom stranke in premierju napisala Tanja Fajon?

Va
02.02.2024 18:14

Predsednica SD od predsednika vlade pričakuje, da bo pri "dokončni odločitvi" spoštoval sklep predsedstva SD in bo ministrica za pravosodje razrešena. Stranki se dogaja pogrom, trdi Fajon. Zvečer Golob in Švarc Pipan na štiri oči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tanja Fajon in Dominika Švarc Pipan na eni od sej vlade. 
Večer

Za stranko so izjemno težki dnevi. Po ponedeljkovem sklepu predsedstva Socialnih demokratov (SD), ki je pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan pozvalo k odstopu zaradi objektivne odgovornosti pri nakupu stavbe na Litijski cesti, so priča pogromu nad stranko, tudi ministričinemu, tako Tanja Fajon začne pismo predsednicam in predsednikom območnih organizacij SD-ja.

"Vsak med nami je dolžan prevzemati odgovornost za svoja dejanja"

Ministrica "z obtožbami o Socialnih demokratih ter njenih posameznikih meče slabo luč na vse člane in članice stranke, ki delamo pošteno, transparentno in zakonito. Kot predsednica stranke sem in bom še naprej odločna v stališču, kar sem v preteklih dneh že povedala - bianco zaupanja v naši stranki ni in ne bo, dejanja pa so tista, po katerih ljudi presojamo in sodimo. In če je potrebno, tudi ukrepamo," članstvu piše predsednica SD. 

"Verjamem, da vas nastala situacija skrbi, kot skrbi mene ter vse tiste članice in člane, ki smo zaradi pogroma nad našo stranko upravičeno prizadeti," nadaljuje Fajon in zagotovi: "Ob prevzemu stranke sem jasno povedala, da se in se bom vedno zavzemala za ničelno stopnjo korupcije. Ostajam odločna, da bodo v stranki Socialni demokrati za vse veljali enaki vatli. Vsak med nami je dolžan prevzemati odgovornost za svoja dejanja."

Čakajo potezo Goloba 

Dopis predsednice SD in podpredsednice vlade je dobil tudi premier Robert Golob. Oziroma stališče SD-ja, preden se predsednik vlade dokončno odloči. Tanja Fajon premierja obvešča, da je stališče Socialnih demokratov ostalo nespremenjeno. V SD pričakujejo, da bo predsednik vlade spoštoval sklep predsedstva Socialnih demokratov in predlagal razrešitev ministrice Švarc Pipan. 

"Hkrati s tem vam sporočam, da glede na naravo obtožb, ki jih te dni v javnosti tudi glede članov stranke Socialni demokrati sporoča dr. Dominika Švarc Pipan, ne more podajati zaključkov naša ali katerakoli druga politična stranka, temveč za to pristojni organi," zaključi Fajon.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta